Ανησυχητικός χορός Ρίχτερ σε όλη την Ελλάδα - Κάτι περίεργο συμβαίνει;...

Του Γιώργου Παπαγεωργίου

 Το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί πάνω από 40 σεισμικές δονήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας και της Πρέβεζας, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους. Οι σεισμικές δονήσεις, έντασης μεταξύ 2,7 και 3,7 βαθμών Ρίχτερ, έγιναν αισθητές και στους δύο νομούς, με επίκεντρο λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον Αμβρακικό κόλπο, κοντά στο χωριό Πέτρα της Πρέβεζας.
Σεισμολόγοι κάνουν λόγο για εξελισσόμενο φαινόμενο, κάτι που εμποδίζει την παρουσίαση ασφαλών συμπερασμάτων για το τι μέλλει γενέσθαι.
 Σεισμός 3,7 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά και στον Αργοσαρωνικό, Δείτε ΕΔΩ & ΕΔΩ, ενώ έγινε έγινε αισθητός και στην Αθήνα. Ο σεισμός σημειώθηκε ένα λεπτό πριν τις 20.00 με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή νότια, νοτιοανατολικά της Αίγινας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το επίκεντρο καταγράφηκε 12 χιλιόμετρα από την Αγία Μαρίνα και 42 από την Αθήνα. Το μέγεθος του σεισμού, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο μετρήθηκε στην αρχή με 3,7 Ρίχτερ με εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιόμετρα και σε δεύτερο χρόνο με 3,6 βαθμούς και με εστιακό βάθος μόλις τα 5 χιλιόμετρα. Χωρίς να έχουν αναφερθεί ζημιές η τραυματισμοί...

 Ο πιο ανησυχητικός όμως σεισμός που έρχεται να δέσει το παζλ κατά την δική μου ερμηνεία, του παρατηρητή και όχι του επιστήμονα το διευκρινίζω αυτό, έγινε στις 03,47 τα ξημερώματα της Τετάρτης 27/07 Βόρεια και Ανατολικά της Σαντορίνης με εστιακό βάθος μόλις τα 10 χιλιόμετρα!

Για όσους γνωρίζουν η δόνηση αυτή ουσιαστικά είναι μέσα στον κρατήρα του υποθαλάσσιου σούπερ ηφαιστείου Κολούμπο. Οι συνεχείς δονήσεις ουσιαστικά κυκλικά της Σαντορίνης με προβληματίζουν έντονα! (Περιοχή Β) η οποία και έχει άμεση σχέση με την περιοχή Α! Θα μου πείτε γιατί;
 Η περιοχή που τον τελευταίο καιρό δίνει συνεχώς σεισμικές δονήσεις ανήκει στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή που είναι το ξεχασμένο ηφαίστειο του Σαρωνικού στα Μέθανα!
 Κάντε μόνοι σας τον συνειρμό...    



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια