FeaturedPost Slider Top

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

Ψαρονέφρι με πολύχρωμες πιπεριές

Υλικά για 2-4 άτομα


  • 450 γραμμάρια χοιρινό ψαρονέφρι, καθαρισμένο και κομμένα σε φέτες
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δενδρολίβανο
  • 4 φιλέτα αντσούγιας στραγγισμένα και πολτοποιημένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι βαλσάμικο

Εκτέλεση


Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Καθαρίζετε το ψαρονέφρι από τα λευκά μέρη και κόβετε σε φέτες 2 εκ. Αλατοπιπερώστε τα και προσθέστε τα στο τηγάνι. Μαγειρευτέ στην αρχή σε δυνατή εστία για 5 λεπτά και από τις δυο μεριές, μετά μειώνετε τη θερμοκρασία στο μέτριο.
Προσθέστε στο τηγάνι 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο, αντσούγιες, το λευκό κρασί, σκόρδο, πιπεριές κομμένες σε λωρίδες.
Μαγειρέψτε για 7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Περιλούστε με το ξίδι. Τέλος πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο.
Σερβίρετε με ρύζι.

sidagi.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :