Ολοκληρώνεται το Stratolaunch

Το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου πλησιάζει προς ολοκλήρωση. Το Stratolaunch, που δημιουργείται με τις «πλάτες» της Microsoft, αναμένεται να στέλνει αστροναύτες και δορυφόρους σε τροχιά με τη βοήθεια ενός μίνι διαστημικού σκάφους.

Σύμφωνα με το όραμα του συνιδρυτή του αμερικανικού κολοσσού, Πολ Αλεν, το Stratolaunch θα διαθέτει άνοιγμα φτερών 117 μέτρων - τη στιγμή που το μεγάλο Airbus A380-800 έχει άνοιγμα φτερών σχεδόν 80 μέτρων - και έξι κινητήρες. Θα μπορούσε μάλιστα να κουβαλά ένα διαστημικό σκάφος τύπου Dream Chaser, το οποίο θα μπαίνει σε τροχιά χαμηλά πάνω από τη Γη και θα μεταφέρει αστροναύτες και δορυφόρους.

Το αεροσκάφος-γίγας θα σκαρφαλώνει στα 30.000 πόδια και από μεγάλο ύψος θα απελευθερώνει το διαστημικό σκάφος, αποφεύγοντας έτσι το υπέρογκο κόστος της εκτόξευσής του από τη Γη. Το 2020, όταν και υπολογίζεται να αρχίσει τις πτήσεις του, το Stratolaunch αναμένεται να μεταφέρει δορυφόρους βάρους μέχρι 6 τόνους, οι οποίοι θα τίθενται σε τροχιά σε ύψη από 180 χλμ. ως 2.000 χλμ. πάνω από τη Γη.

Πηγή TO BHMA science

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια