Υλικά
- 2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μεγάλα καρέ
- 2 κολοκύθια κομμένα σε μεγάλα καρέ
- 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μεγάλα καρέ
- 1 πατάτα κομμένη σε μεγάλα καρέ
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα καρέ
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα καρέ
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 200 γραμμ. φέτα κομμένη σε καρέ ή χοντρά τρίμματα
Εκτέλεση
Πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε καρέ. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε πλασoτέ κατσαρόλα και ξανθαίνουμε το κρεμμύδι για 2΄. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για να λαδωθούν για 2΄-3΄. Τέλος προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια και τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε για 20΄ (χωρίς προσθήκη νερού). Τέλος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τα τρίμματα ή τα καρέ φέτας. Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά. Σκεπάζουμε 5΄ την κατσαρόλα και σερβίρουμε το τουρλού με τραγανό φρέσκο ψωμί. Τρώγεται και κρύο σαν σαλάτα.
- Mερίδες: 6
- Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά
0 Σχόλια