H Google θέλει να βάλει το Android στο μάτι μας

Η Google πηγαίνει ένα βήμα πιο μακριά από το Google Glass με την προσπάθειά της να βάλει το Android απευθείας στο μάτι μας


Η Google έχει καταθέσει μία αίτηση ευρεσιτεχνίας για μία συσκευή που να μπορεί να προσαρμοστεί μέσα στο μάτι και με τη βοήθειά της να μπορεί ο χρήστης να έχει πρόσβαση σε ολόκληρο το Android οικοσύστημα.

Η Google στην πατέντα της ονομάζει την εφεύρεσή της Intra-ocular device. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί εδώ ότι στην πατέντα της η Google δεν κάνει ρητή αναφορά στο όνομα Android, αλλά είναι σίγουρο ότι μία τέτοια συσκευή θα τρέχει το mobile λειτουργικό της.

Η πατέντα αυτή έχει κατατεθεί εδώ και καιρό από την Google και για πολλούς δείχνει την επόμενη ημέρα στον κόσμο των smartphones και των φορητών συσκευών, αλλά είναι δύσκολο να πει κανείς εάν θα συναινέσει το ευρύ κοινό στο να τοποθετηθεί μία συσκευή μέσα στο μάτι του, ακόμα και αν τα πλεονεκτήματα από τη χρήση του είναι πολύ μεγάλα.

Το σίγουρο είναι ότι απέχουμε πολύ από την εποχή της πρακτικής εφαρμογής τέτοιων τεχνολογιών, αλλά αξίζει να τις εξετάζουμε για να βλέπουμε τις τάσεις που επικρατούν σε επίπεδο σχεδιασμού της επόμενης ημέρας στη φορητή τεχνολογία.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια