Sponsor

ATHENS WEATHER

Αρνάκι φρικασέ με μυρωδικά και σάλτσα αβγολέμονο από το Λευτέρη Λαζάρου

Υλικά για 4 άτομα


  • 1½ κιλό αρνάκι γάλακτος, κομμένο σε μερίδες
  • χυμό από 4 λεμόνια
  • λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 1 μικρό μαρούλι, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες
  • ½ ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου
  • 1 αβγό, χτυπημένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση  


Πλένουμε το αρνάκι και το στραγγίζουμε. Το βάζουμε σε μια λεκάνη και το μαρινάρουμε με τον χυμό των 2 λεμονιών για 15 λεπτά. Αλευρώνουμε τα κομμάτια από το αρνάκι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα φαρδύ σκεύος, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνουμε τα κομμάτια από το αρνάκι και τα σοτάρουμε και από τις δυο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε προσεκτικά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, κλείνουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά, έως ότου μαλακώσει το αρνάκι αρκετά.

Προσθέτουμε τα χορταρικά, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά, προσέχοντας να μη λιώσουν τα χορταρικά.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αβγό και το χτυπάμε με τον χυμό από τα άλλα 2 λεμόνια, μαζί με λίγο ζωμό από το αρνί. Περιχύνουμε το φαγητό, κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα να πάει παντού το αβγολέμονο και σερβίρουμε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 17 Απριλίου 2016.

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια