Sponsor

ATHENS WEATHER

Ψαρονέφρι στο τηγάνι με σελινόριζα - σκέτο λουκούμι

Υλικά


  • 3 ψαρονέφρια (περίπου 600 γρ.), σε φέτες πάχους περίπου 1,5 εκ.
  • 2 μέτριες σελινόριζες (περίπου 1.300 γρ.), καθαρισμένες και λεπτοκομμένες τα φύλλα από 3 - 4 κλωνάρια σέλινου, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο σκόρδο μάς αρέσει)
  • 1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
  • 250 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 30 - 40 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μερίδες 6, Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 20΄

Εκτέλεση


Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε το σκόρδο και τις σελινόριζες. Σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε το χυμό, αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε με το καπάκι. Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το λαχανικό. Ξεσκεπάζουμε, βάζουμε ανάμεσα στα κομμάτια της σελινόριζας το κρέας και μαγειρεύουμε για 3 - 4 λεπτά. Προσθέτουμε το μέλι και τα φύλλα σέλινου, ανακατεύουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 - 2 λεπτά ακόμη, μέχρι να γίνει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Συνοδεύουμε με ψωμί της αρεσκείας μας.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια