Υλικά
(Για ένα ταψί διαμέτρου 22 εκ.)- 200 Γρ. βούτυρο Lurpak
- 100 Γρ. καστανή ζάχαρη
- 350 Γρ. νιφάδες βρώμης
- 200 Γρ. σταφίδες ξανθές
- 230 Γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (52-53% κακάο)
- 200 Γρ. ταχίνι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη. Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και ανακατεύουμε, σε μέτρια φωτιά, μέχρι το μείγμα να πάρει χρώμα. Κλείνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη τον πάτο ενός ταψιού. Απλώνουμε το μισό μείγμα της βρώμης και πιέζουμε με ένα κουτάλι, έτσι ώστε να γίνει συμπαγής η βάση. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι μαζί με το ταχίνι. Απλώνουμε το σοκολατένιο μείγμα πάνω από τη βάση και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα βρώμης. Πιέζουμε ελαφρά ώστε η επιφάνεια να είναι ομοιόμορφη, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε την σοκολατένια ταχινόπιτα για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, και 1 ώρα στο ψυγείο, για να σφίξει. Έπειτα την ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Από την Βασιλική Δαμιανού
0 Σχόλια