Έκαναν την εμφάνιση τους Τούρκοι μισθοφόροι στην Ανατολική Ουκρανία !

Σύμφωνα με υπηρεσίες πληροφοριών των Ρωσόφωνων του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, περίπου 20 Τούρκοι μισθοφόροι εθεάθησαν στο χωριό Bolotennoe, επιβεβαίωσε και  ο εκπρόσωπος της  ρωσικής Λαϊκής Πολιτοφυλακής LNR, σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο .

Οι εκπρόσωποι της αυτοαποκαλούμενης της  Λαϊκής Δημοκρατίας του  Λουγκάνσκ δηλώνουν  σταθερά ότι πλέον κοντά στη γραμμή «επαφής» των Ρωσόφωνων  με τον Ουκρανικό στρατό  στο Ντονένσκ , υπάρχουν πλέον και  Τούρκοι μισθοφόροι που αγωνίζονται στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων  ασφαλείας τόνισε  ο  εκπρόσωπος ενημέρωσης της Λαϊκής Πολιτοφυλακής Andrew Marochko.

Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 20 Τούρκοι μισθοφόροι με βαρύ φορητό οπλισμό εθεάθησαν  σε ένα ιδιωτικό σπίτι στα ανατολικά προάστια του χωριού Bolotennoe.

Πρόσθεσε δε ο  ίδιος ότι ενδεχομένως πρόκειται για Τούρκους καταδρομείς , πολύ πιθανό του τουρκικού στρατού.

Οι Ρωσόφωνοι αντάρτες  έχουν  επανειλημμένα ανακοινώσει  την παρουσία  κοντά στη γραμμή επαφής  ξένων μισθοφόρων, συμπεριλαμβανομένων  αυτών από την Γεωργία, την Πολωνία, τις ΗΠΑ, την Νορβηγία, την Δανία και άλλες χώρες.

Είναι γνωστό εδώ και πολλούς μήνες ότι ανάμεσα στους Ρωσόφωνους αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία πολεμούν δυνάμεις του ρωσικού τακτικού στρατού.

Τέτοιοι λοιπόν αξιωματικοί ή υπαξιωματικοί που «κόβει το μάτι τους» εντόπισαν του Τούρκους οι οποίοι πιθανόν να αποτελούν εν ενεργεία μέλη των τουρκικών δυνάμεων.

Σε παλαιότερο άρθρο με τίτλο (Που το πάνε οι Τούρκοι; Τούρκοι μισθοφόροι στην Ουκρανία εναντίον της Κριμαίας και του Ντονέτσκ !!), είχαμε επισημάνει την  παρουσία Τούρκων μισθοφόρων στην Ουκρανία,  η παρουσία των οποίων αφορά την διεξαγωγή επιχειρήσεων  εναντίον των Ρωσόφωνων ανταρτών  στην αποκαλούμενη  Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ αλλά και στην Κριμαία .

Επρόκειτο για δύναμη περίπου 100 Τούρκων μισθοφόρων που είχε   αφιχθεί  στην Μαριούπολη. Κύριος στόχος τους είναι να πραγματοποιήσουν  ανατρεπτικές «μαύρες επιχειρήσεις», οι οποίες στοχεύουν τόσο σε στρατιωτικές όσο και σε μη στρατιωτικές τοποθεσίες σε παράκτιες περιοχές στην  Ρωσία». Αυτό εκτιμούν και τώρα ειδικοί αμυντικοί αναλυτές .

Η σημερινή όμως παρουσία τους αποτελεί μια ακόμη πιστοποίηση των στενών αμυντικών σχέσεων  Τουρκίας και Ουκρανίας , οι οποίες προσπαθούν να πιέσουν από κοινού πλέον  την Ρωσία. Το αποτέλεσμα σίγουρα δεν θα  είναι ευχάριστο καθόλου για αυτές τις χώρες, οι οποίες  άγονται και φέρονται από τον αμερικανικό παράγοντα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια