Πρώτη φορά αριστερό άγχος για το Πάσχα

Ανεπιθύμητοι στις περιφέρειές τους  οι 153 κυβερνητικοί και οι μνημονιακοί


Εβδομάδα των Παθών αναμένεται να είναι η επόμενη για τους βουλευτές της συμπολίτευσης. Με τους πολίτες να είναι στα κάγκελα από τα μέτρα που προωθεί για ψήφιση η κυβέρνηση (Φορολογικό και Ασφαλιστικό), πολλοί από τους «153» θα σκεφτούν να πάνε στον Επιτάφιο ή στην Ανάσταση υπό τον φόβο να ακούσουν τον... εξάψαλμο.

Μεγαλύτερο σαφώς πρόβλημα θα έχουν οι βουλευτές της περιφέρειας, αφού στις μικρές κοινωνίες οι πολιτικοί δυσκολεύονται να κρυφτούν στο πλήθος και στην ανωνυμία. Εξάλλου, σε πολλές πόλεις και χωριά έχουν λάβει το μήνυμα «είστε ανεπιθύμητοι αν ψηφίσετε νέα μέτρα». Το παράδειγμα με τις αποδοκιμασίες από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους είναι πρόσφατο και είναι βέβαιο ότι θα κάνει πολλούς εκ των βουλευτών που εκλέγονται σε αγροτικές περιοχές να σκεφτούν να συμμετάσχουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Και οι βουλευτές των αστικών κέντρων έχουν πάντως μπει στο στόχαστρο επαγγελματικών ομάδων που πλήττονται από τα μέτρα του Φορολογικού και του Ασφαλιστικού, αν και δεν υπάρχει κανένας φορολογούμενος που να γλιτώνει από τη λαίλαπα.

Να σημειωθεί ότι τα επεισόδια σε βάρος βουλευτών και υπουργών είχαν απασχολήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση γενικότερα όσο γίνονταν κινητοποιήσεις κατά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και των φορολογικών μέτρων. Το γεγονός ωστόσο ότι η ψήφισή τους συμπίπτει με τις αργίες του Πάσχα, οπότε πολλοί από τους βουλευτές και υπουργούς πρέπει να ταξιδέψουν στις πόλεις και τα χωριά καταγωγής τους για να περάσουν τη Μεγάλη Εβδομάδα, εντείνει την ανησυχία για αποδοκιμασίες. Με λίγα λόγια, κάθε άλλο παρά πνεύμα... αγάπης θα περιμένουν.

Ωστόσο, τον ίδιο πονοκέφαλο έχουν και οι βουλευτές των περισσότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης, της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, που έχουν ψηφίσει Μνημόνια. Εχουν και αυτοί στο παρελθόν ακούσει τα εξ αμάξης και αναγκαστεί σε πολλές περιπτώσεις να την... κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια για να αποφύγουν την όξυνση.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια