Καλαμαράκια κοκκινιστά

Υλικά


  • 8 μεγάλα καλαμάρια
  • ½ κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • 3 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • ελαιόλαδο
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 3 φύλλα δάφνης
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση


Αρχικά, κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε μία κούπα λάδι μαζί με τις τρεις σκελίδες σκόρδο. Μόλις μαραθούν, βγάζουμε το σκόρδο από το τηγάνι και ρίχνουμε τα καλαμαράκια.

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, αραιώνουμε τον ντοματοπελτέ με νερό και τον ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με το λευκό κρασί, τρεις κόκκους μπαχάρι, τρία δαφνόφυλλα, αλάτι και πιπέρι. Το μυστικό είναι να προσθέσουμε και λίγη ζάχαρη για να κόψουμε την οξύτητα της ντομάτας.

Βάζουμε και τη σάλτσα μας στο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 30 λεπτά.

Σερβίρουμε και μέχρι την τελευταία μπουκιά, δε σηκώνουμε κεφάλι!

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια