Μετωπική σύγκρουση – Σήμερα «η μητέρα των μαχών» στη Βουλή για τη διαπλοκή

Ως «η μητέρα των μαχών» χαρακτηρίζεται η σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τα θέματα διαπλοκής, καθώς θα διεξαχθεί μέσα σε κλίμα πόλωσης και έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα δεν αποκλείεται η συζήτηση να επεκταθεί και στα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, όπως το προσφυγικό και το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, οπότε η σύγκρουση αναμένεται ότι θα είναι μετωπική και εφ’ όλης της ύλης.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση αναζητά διέξοδο μέσα από την πόλωση και τη «σκληρή» σύγκρουση για τα θέματα της διαπλοκής, κόντρα στο παλιό κατεστημένο, που συγκροτείται, σύμφωνα με την κυβερνητική ανάλυση, από το τρίγωνο «χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, τα οικονομικο-εκδοτικά συμφέροντα και τις τράπεζες, αναζητούν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του, με την απογευματινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Από το Μέγαρο Μαξίμου συντηρείται η απειλή – δέσμευση ότι ο πρωθυπουργός θα προσέλθει αποφασισμένος να πει «ονόματα και διευθύνσεις» για συγκεκριμένες σκανδαλώδεις υποθέσεις διαπλοκής.

Εκτιμάται δε ότι με δεδομένη τη δύσκολη θέση της κυβέρνησης στο προσφυγικό και την οικονομία, ιδίως ενόψει της επώδυνης συμφωνίας με τους δανειστές, που φέρνει νέα «σκληρά» μέτρα, αυτή η επιλογή της πολιτικής έντασης είναι μονόδρομος.

Η τακτική Μητσοτάκη

Έτοιμος για την πιο σκληρή σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα είναι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει την απογευματινής προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή.

«Σε αυτή τη συνεδρίαση ο κ. Τσίπρας δεν θα είναι κατήγορος, όπως θέλει να εμφανίζεται. Θα είναι κατηγορούμενος και θα κληθεί να απολογηθεί για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης του τους τελευταίους δεκατέσσερις μήνες», υποστηρίζουν συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας τον «προσχηματικό χαρακτήρα» των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης «που στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης».

«Θα απολογηθεί», λένε αναφερόμενοι για τον πρωθυπουργό, «τόσο για τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη που πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα, όσο και για τις σχέσεις που έχει με τη διαπλοκή. Και το ίδιο θα κληθεί να κάνει για την οικονομία, αλλά και το Προσφυγικό, που οι εξελίξεις γίνονται κάθε μέρα και δυσμενέστερες».

«Αν ο κ. Τσίπρας μιλήσει πολιτικά, το ίδιο θα κάνει και ο πρόεδρος της ΝΔ», προσθέτουν. Το κεντρικό μήνυμα που θα εκπέμψει μέσα από την κριτική του ο κ. Μητσοτάκης είναι, σύμφωνα με πηγές της Συγγρού, ότι: «Η ελληνική κοινωνία ασφυκτιά με όλα όσα γίνονται. Και γι΄ αυτό δεν πάει με τη σημερινή τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί σε όλους τους τόνους και με κυβέρνηση που είναι για γέλια και για κλάματα».


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια