Υλικά για 2-4 άτομα
- 6-7 σουπιές
- 1 κρεμμύδι
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ντομάτα (μεσαία) ψιλοκομμένη
- μισό ματσάκι μαϊντανό
- λίγη ρίγανη
- λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
- 3-4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε από το μελάνι τις σουπιές και ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια.
Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα πλοκάμια.
Κατόπιν ρίχνουμε στο τηγάνι και τη ντομάτα, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
Τα κατεβάζω από τη φωτιά, και ρίχνουμε τη φρυγανιά και γεμίζουμε τις σουπιές.
Με μία οδοντογλυφίδα καρφιτσώνουμε εκεί που τελειώνει η γέμιση για μη χυθεί κατά το ψήσιμο.
Έπειτα σε ένα πυρέξ, τοποθετούμε τις σουπιές γυρίζοντας προς το γυαλιστερό τους μέρος προς τα πάνω, ρίχνουμε 1 φλιτζάνι λάδι, 1 φλιτζάνι λευκό κρασί, μισό φλιτζάνι νερό και λίγο λεμόνι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει το φαγητό στο πρόγραμμα με αντιστάσεις πάνω και κάτω.
0 Σχόλια