Sponsor

ATHENS WEATHER

Η κυβέρνηση αιχμάλωτη των προσφύγων!

Βρόμικα παιχνίδια εταίρων πίσω από την πλάτη της Ελλάδας. Κρατάει ακόμα η Ανγκελα Μέρκελ, «στρίβει» ο Φρανσουά Ολάντ! Ολα για όλα στην πιο κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες (17-18 Μαρτίου)


Από τον Νίκο Ελευθερόγλου

Σε σκοτσέζικο ντους έχουν μεταβληθεί οι δύο τελευταίες Σύνοδοι Κορυφής για την Ελλάδα. Και αυτό γιατί σύνοδο με τη σύνοδο και απόφαση με την απόφαση εγκλωβίζονται όλο και περισσότεροι πρόσφυγες στο έδαφός της και η χώρα παραμένει με την «καυτή πατάτα» στα χέρια της!

Παράλληλα, βλέπει τους «27» να κλείνουν τα μάτια στις μονομερείς ενέργειες και τους σκληρούς του Βίσεγκραντ μαζί με την Αυστρία να αποφασίζουν και να διατάζουν να γίνει η Ελλάδα «αποθήκη ψυχών». Τώρα στην τρίτη και... φαρμακερή Σύνοδο Κορυφής, που θα γίνει στις 17 και τις 18 Μαρτίου, η Αθήνα ετοιμάζεται να τα παίξει όλα για όλα, γνωρίζοντας πλέον ότι ο χρόνος δεν λειτούργησε ούτε λειτουργεί υπέρ της παρά τις υποχωρήσεις που έχει κάνει σε μια σειρά θεμάτων (την ώρα που η Τουρκία κάνει σκληρό παζάρι, παίρνοντας όλο και περισσότερα).

Η ελληνική κυβέρνηση θα προσέλθει στη σύνοδο με σκοπό να εξασφαλίσει καταδίκη των μονομερών ενεργειών, χωρίς βέβαια αυτό να λύνει το πρόβλημα, μια και η βαλκανική οδός έχει πλέον κλείσει και παραμένει άγνωστο αν θα ανοίξει νέος διάδρομος.

Συμφωνία

Παράλληλα, η Αθήνα θα επιμείνει να επιτευχθεί συμφωνία με την Τουρκία χωρίς να ανοίξουν τα πέντε «απαγορευμένα» κεφάλαια της ένταξής της εάν δεν κάνει και η Αγκυρα συγκεκριμένες κινήσεις. Δεν αποκλείεται βέβαια στο κοινό ανακοινωθέν να υπάρχει κάποια αναφορά που θα «φωτογραφίζει» τις επόμενες κινήσεις της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, αν και διπλωματικοί κύκλοι τόνιζαν ότι την Αγκυρα την ενδιαφέρει περισσότερο το θέμα της βίζας και των χρημάτων σε αυτήν τη φάση και όχι να προσδεθεί στο άρμα της Ε.Ε.

Επίσης, υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις εντός του βαθέος κράτους της Τουρκίας που δεν το επιθυμούν, αλλά και ευρωπαϊκές χώρες που αρνούνται να δεχτούν τη γειτονική χώρα στην Ε.Ε. κυρίως για οικονομικούς λόγους, αν και προβάλλουν άλλες... ευαισθησίες.
Ο προβληματισμός πάντως στην Αθήνα είναι μεγάλος αφού, όπως φαίνεται, κάποιοι... σύμμαχοι παίζουν παιχνίδια πίσω από την πλάτη της και μοναδικός στόχος τους είναι να αφήσουν στην Ελλάδα το πρόβλημα, δίνοντάς της λίγα εκατομμύρια ως «ανθρωπιστική βοήθεια», χωρίς να τολμούν να εφαρμόσουν τις ποσοστώσεις, που ήταν το αρχικό σχέδιο.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αισθάνεται ότι έχει «προδοθεί» δυο φορές, παρά τις διαβεβαιώσεις που του είχαν δώσει τόσο η Μέρκελ όσο και ο Ολάντ.

Η Λεπέν

Ιδιαίτερα ο δεύτερος έχει αποστασιοποιηθεί από τις ελληνικές θέσεις και κλείνει σε αυτές των «σκληρών» χωρών του Βορρά, μια και έχει στο χαμηλό του υπογάστριο τη Μαρίν Λεπέν. Ηδη οι δηλώσεις που έγιναν στη Σύνοδο των Υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. προδιαγράφουν τις επόμενες κινήσεις στο Προσφυγικό. Ο Ελληνας επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος «ανέβασε» τον αριθμό των 50.000 μεταναστών-προσφύγων που ήταν στην πρώτη συμφωνία Ε.Ε. - Ελλάδας σε 100.000 (!) και ζήτησε να δουλέψει το σύστημα μετεγκατάστασης με στόχο τις 6.000 τον μήνα, όταν μόλις και μετά βίας τώρα, έπειτα από τόσες εβδομάδες, έχουν γίνει 800! Παράλληλα, όλοι αναφέρονται στα «χρηματοδοτικά εργαλεία» που πρέπει να δοθούν στην Ελλάδα ώστε να αντέξει και να μην εκραγεί το «σύστημα».

Ενας πονοκέφαλος που έχει ακόμη μπροστά της η χώρα είναι η FYROM, η οποία ζητά ανταλλάγματα γιατί ισχυρίζεται ότι σταμάτησε τους μετανάστες στα σύνορά της με την Ελλάδα προστατεύοντας την Ευρώπη. Διακαής πόθος των Σκοπίων είναι να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και είναι βέβαιο ότι αν δεν αλλάξει δραματικά το σκηνικό, η Αθήνα θα βρεθεί προ τετελεσμένων. Οσο για την αντιπολίτευση; Περιμένει στη γωνία την κυβέρνηση για να εκμεταλλευτεί τις όποιες δυσμενείς αποφάσεις για την Ελλάδα, ώστε να τις εκμεταλλευτεί στον εσωτερικό πόλεμο!

Η «συμμορία» του Βίσενγκραντ με ρίζες στην Οθωμανική Αυτοκρατορία!

Ομάδα Βίσεγκραντ και Αυστρία. Μία σχέση βαθιά στην Ιστορία, με ανθελληνικά στοιχεία από την εποχή του Μέτερνιχ και όχι μόνο, που αναβιώνει τώρα με αφορμή το Μεταναστευτικό. Οι τέσσερις χώρες, Τσεχία, Πολωνία, Ουγγαρία και Σλοβακία, μαζί με την Αυστρία πρωτοστατούν στον «πόλεμο» κατά της Ελλάδας, θέλοντας να κλείσουν τα σύνορα του βαλκανικού διαδρόμου και να δημιουργήσουν γραμμή αναχαίτισης των μεταναστευτικών ροών στα σύνορα με τα Σκόπια. Για τη δράση αυτής της ομάδας, που πλέον αποκαλύφθηκε, θυμίζουμε ότι πρώτη είχε γράψει η «κυριακάτικη δημοκρατία».
Τους τελευταίους μήνες αξιωματούχοι αυτών των χωρών καταφέρονται συστηματικά κατά της Ελλάδας με απαξιωτικές εκφράσεις. Είναι, επίσης, αυτές που συντόνισαν την επιχείρηση να περάσει από την τελευταία Σύνοδο Κορυφής το σχέδιο για το κλείσιμο των συνόρων και συνεχίζουν να δείχνουν τις ανθελληνικές διαθέσεις τους. Οι τέσσερις χώρες έλκουν την ονομασία του συνασπισμού τους από μια γραφική πόλη στην Ουγγαρία, το γνωστό Βίσεγκραντ. Εκεί το 1335 έγινε μια συνάντηση μεταξύ Ουγγαρίας, Τσεχίας, Πολωνίας και Σλοβακίας, και αποφασίστηκε η τελωνειακή ένωσή τους, η οποία οδήγησε για ένα διάστημα και σε νομισματική ένωση.

Το 1991 η συνεργασία αυτή αναβίωσε. Η ομάδα των εν λόγω χωρών προχώρησε σε πολιτική και περιφερειακή συνεργασία, αρχικά από τη Δημοκρατία της Τσεχοσλοβακίας (μετέπειτα, το 1993, διασπάστηκε σε Τσεχία και Σλοβακία), τη Δημοκρατία της Πολωνίας και τη Δημοκρατία της Ουγγαρίας. Τώρα, ωστόσο, ήρθε στην επικαιρότητα αυτή η συνεργασία με αφορμή το Προσφυγικό και το Μεταναστευτικό. Οσο για την Αυστρία; Η Βιένη είχε επιρροή σε αυτές τις χώρες από την εποχή του Μέτερνιχ, ο οποίος -ως Αυστριακός καγκελάριος- τάχθηκε κατά της Ελλάδας όταν ξεκινούσε η Επανάσταση των Ελλήνων κατά του οθωμανικού ζυγού. Επομένως, η Ιστορία επαναλαμβάνεται με κάποιον τρόπο!

Επίσης, οι χώρες του Βίσεγκραντ θέλουν να επεκτείνουν την επιρροή τους και να προσεταιριστούν τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τα Σκόπια (το έχουν καταφέρει σε μεγάλο βαθμό), προκειμένου να επιβάλουν τις θέσεις τους που είναι σε βάρος της Ελλάδας. Πραγματικός στόχος τους είναι να φτιάξουν μια δική τους συμμαχία σε όλα τα επίπεδα και βρήκαν ως βολικό κοινό «εχθρό» την Ελλάδα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια