Τι φοβάται η Deutsche Bank; Η γερμανική τράπεζα γνωρίζει πολλά, ανησυχεί και προτρέπει: Αγοράστε χρυσό για ασφάλεια!

Ο χρυσός εξακολουθεί να είναι ακριβός, αλλά οι αυξανόμενοι οικονομικοί κίνδυνοι και η αναταραχή στην αγορά σημαίνουν πως οι επενδυτές θα πρέπει να το αγοράσουν για ασφάλεια, ανέφερε σήμερα η Deutsche Bank.«Υπάρχουν αυξανόμενες πιέσεις στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα.

Ιδιαίτερα, ο αυξανόμενος κίνδυνος ενός κύκλου εταιρικών πτωχεύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο κίνδυνος μιας απότομης υποτίμησης του γουάν λόγω της απότομης αύξησης στις εκροές κεφαλαίου στην Κίνα», τόνισε η τράπεζα σύμφωνα με το CNBC, προσθέτοντας πως «δικαιολογείται η αγορά χρυσού ως ασφάλεια».

Αν και ο χρυσός έχει πέσει από τα επίπεδα άνω των 1.900 δολαρίων η ουγκιά που άγγιξε το 2011, σε περίπου 1.200 αυτή τη στιγμή, η Deutsche Bank σχολίασε ότι και πάλι είναι ακριβό, χαρακτηρίζοντάς το πλέον ακριβό εμπόρευμα βάσει του 15ετούς ιστορικού διαπραγμάτευσής του.

«Θα επιχειρηματολογούσαμε, ωστόσο, ότι δεδομένης της πληθώρας αρνητικών επιτοκίων καταθέσεων παγκοσμίως, το κόστος αγοράς και διατήρησης του χρυσού είναι τώρα αμελητέο σε πολλές χώρες και άρα ο χρυσός αξίζει να διαπραγματεύεται σε υψηλά επίπεδα έναντι πολλών άλλων περιουσιακών στοιχείων», επεσήμανε.

Η γερμανική τράπεζα υποστήριξε πως οι οικονομικοί κίνδυνοι ασκούν πιέσεις προς τα κάτω. Ο χρυσός έχει την τάση να μη σημειώνει καλές επιδόσεις σε περιβάλλον ισχυρής παγκόσμιας ανάπτυξης, ενώ η επιβραδυμένη ανάπτυξη σίγουρα χαλαρώνει την πίεση στο εμπόρευμα.

Αναμένει πως το τέταρτο τρίμηνο του 2015 σηματοδότησε τα χαμηλότερα επίπεδα για τις τιμές του χρυσού. Παράλληλα αύξησε την πρόβλεψή της για το τέταρτο τρίμηνο αυτού του έτους κατά 26% σε 1.230 δολάρια ανά ουγκιά.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια