Ο ΠΑΟ χορεύει και πάλι «τάνγκο»

Ο τρελός μεταγραφικός χορός του Παναθηναϊκού κλείνει με... «τάνγκο».


Το φινάλε της εντυπωσιακής μεταγραφικής κίνησης (9 μεταγραφές) των «πρασίνων» βρήκε στον Κορωπί τον Αργεντινό Λούκας Βιγιαφάνες και αύριο (5.55 μ.μ.) στο «Ελ. Βενιζέλος» τον συμπατριώτη του, Σεμπαστιάν Λέτο, ο οποίος απέστειλε πλήρη τον ιατρικό του φάκελο, που τον τελευταίο χρόνο περιλαμβάνει ένα κάταγμα του κρανίου (10/2/2015) από πτώση μπάρας με βάρη και τρεις θλάσεις.

Ομως οι δεσμοί του Παναθηναϊκού με την Αργεντινή είναι εδώ και τέσσερις δεκαετίες πιο ισχυροί από κάθε άλλη χώρα. Μολονότι, επί παραδείγματι, η Βραζιλία «έδωσε» -από την εποχή που μπήκαν οι ξένοι στη ζωή του ποδοσφαίρου μας- περισσότερους παίχτες (με κορυφαίο όλων τον Ζιλμπέρτο Σίλβα), η αγορά της χώρας του τάνγκο προσέφερε τα περισσότερα «διαμάντια». Ποδοσφαιριστές που συνδέθηκαν σε απίστευτο βαθμό με το «τριφύλλι» και απογείωσαν την «πράσινη» κερκίδα: Βερόν, Αλβαρέζ, Ρότσα, Μπορέλι, Εκι Γκονζάλες και Λέτο (στην πρώτη θητεία του) έγραψαν «χρυσές» σελίδες με τον Παναθηναϊκό, που ευελπιστεί πως η παράδοση θα συνεχιστεί και τώρα με τους Λούκας Βιγιαφάνες και Σεμπαστιάν Λέτο.
Τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα του «τριφυλλιού» ετοιμάζουν ένα? εκρηκτικό μείγμα, δημιουργώντας για πρώτη φορά έπειτα από 9,5 χρόνια (και 6η συνολικά) δίδυμο παιχτών από την Αργεντινή - υπήρξε και τετράδα μία σεζόν. Το πρώτο δίδυμο ήταν ο τεράστιος Χουάν Ραμόν Βερόν και ο Ρομπέρτο Αρτέμιο Γκραμάχο που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι του '72, αλλά στο μυαλό όλων έμεινε μόνον ο πρώτος, ο «μπρουχίτα» (σημαίνει μάγισσα), αφού ο Γκραμάχο κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά.
Τη σκυτάλη πήρε ο απίθανος γκολτζής, Οσκαρ Αλβαρέζ, ο οποίος αποκτήθηκε το 1976 από τον ΠΑΣ Γιάννινα και πέτυχε 57 γκολ σε 4 σεζόν. Αρχικά έχοντας δίπλα του τον Ραούλ Βάλιαν που ήρθε από την Καλαμάτα και πέρασε και δεν... ακούμπησε και στη συνέχεια τον Ρότσα, έστω κι αν ταλαιπωρήθηκε ο τελευταίος για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα της ελληνοποίησής του.
Ο Ρότσα είχε στο πλευρό του από το 1980 έως το 1982 τους Ρομπέρτο Αγουερόπολις (Αργυρόπουλος) και Ρόκε Ραούλ Αλφαρο (Μπιστάκης). Μαζί του ήταν για μία σεζόν (1980-81) και ο Λουίς Αντρεούτσι.
Τον Δεκέμβριο του 1991 ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Χουάν Χοσέ Μπορέλι, ο οποίος πήρε τη θέση του Βίκτορ Ντελγάδο, που έπαιξε μόλις σε ένα ματς κι έτσι δεν υπήρξε «συνύπαρξη» Αργεντινών.
Μία 15ετία αργότερα, ωστόσο, η «αλμπισελέστε» απέκτησε ξανά δύο εκπροσώπους στο «τριφύλλι», όταν οι «πράσινοι» πήραν δίπλα στον Εκι Γκονζάλες τον Σεμπαστιάν Ρομέρο, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε ποτέ να κάνει τη διαφορά. Πλέον το «τάνγκο» επιστρέφει στη Λεωφόρο, με τους Βιγιαφάνες και Λέτο έτοιμους για πολλές «ομορφιές».

Κ. ΓΟΥΛΗΣ

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια