Νέο ρωσικό όχημα παντός εδάφους για χρήση στην Αρκτική | Βίντεο

Βίντεο του νέου οχήματος παντός εδάφους της, Ruslan, για χρήση στην Αρκτική, έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Το συγκεκριμένο όχημα θα εκτελεί καθήκοντα τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού υπό ακραίες καιρικές συνθήκες αρκτικού ψύχους και είναι ειδική έκδοση του οχήματος TTM-4902, για χρήση από τον ρωσικό στρατό.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Popular Mechanics, το όχημα αναπτύχθηκε από την JSC Transport σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Νίζνι Νόβγκοροντ. Διαθέτει κινητήρα turbo-diesel ιπποδύναμης 300 αλόγων και δυνατότητα μεταφοράς 22 ατόμων ή 2,5 τόννων φορτίου.
Αρχικά είχε σχεδιαστεί για χρήση στην πετρελαϊκή βιομηχανία (σε σχέση με αρκτικούς αγωγούς), και διαθέτει τέσσερα αυτόνομα σετ ερπυστριών μεγάλου πλάτους, για να μπορεί να κινείται σε ανώμαλο έδαφος με πυκνό χιόνι. Η μέγιστη ταχύτητά του είναι περίπου 47 χλμ/ ώρα. Το πρώτο κομμάτι διαθέτει τον κινητήρα και χώρο για 6 επιβάτες, καθώς και 2 αναδιπλούμενα κρεβάτια. Το δεύτερο έχει χώρο για 16, και 6 κρεβάτια.




Η Ρωσία, όπως και άλλα έθνη, στρέφει την προσοχή της όλο και περισσότερο στην Αρκτική, καθώς η υποχώρηση των πάγων ανοίγει τον δρόμο για την εκμετάλλευση «παρθένων» κοιτασμάτων πολύτιμων πόρων, με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να βελτιώνουν όλο και περισσότερο τις δυνατότητες, τον εξοπλισμό και την κατάρτισή τους όσον αφορά σε επιχειρήσεις στην Αρκτική.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια