Υλικά
- ζύμη για πίτσα: 1/2 κιλό, έτοιμη ή σπιτική
- ντομάτα στον τρίφτη: 500 γρ.
- ντομάτα πολτός: 2 κουταλιές της σούπας
- κρεμμύδια: 2 ψιλοκομμένα
- ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
- κόκκινη πιπεριά: 1 ψιλοκομμένη
- μαϊντανός και βασιλικός: 3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
- κάππαρη: 1 κουταλιά της σούπας, στραγγισμένη
- τυριά ανάμεικτα τριμμένα (κεφαλογραβιέρα και κασέρι): 500 γρ.
- ντοματάκια Κρήτης ή Σαντορίνης: 10 μικρά, κομμένα σε ροδέλες
- αλάτι: όσο θέλετε
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
- ζάχαρη: λίγη
- ελιές πράσινες: 5-6 για το γαρνίρισμα
- φυλλαράκια βασιλικού: για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τη ζύμη και την ανοίγετε σε 2 φύλλα διαμέτρου 26 εκ. και πάχους 0,5 εκ. Απλώνετε τη ζύμη σε 2 λαδωμένα ταψιά και διπλώνετε προς τα μέσα λίγο τις άκρες για να αποκτήσει πάχος.Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας ως εξής: Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και την πιπεριά. Προσθέτετε την τριφτή τοματα, τον πολτό ντομάτας και λίγο ζεστό νερό και κατόπιν αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη. Σιγοβράζετε για 40’ - 45’ μέχρις ότου η σάλτσα μείνει με το λάδι της.
Αποσύρετε η σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτετε το βασιλικό, το μαϊντανό και την κάππαρη. Μοιράζετε τη σάλτσα στις 2 πίτσες και κατόπιν σκορπίζετε τα τυριά και τα φρέσκα ντοματάκια. Ψήνετε για 25’ - 30’. Γαρνίρετε με φυλλαράκια βασιλικού και πράσινες ελιές και σερβίρετε την πίτσα ζεστή.
- Προετοιμασία: 25 λεπτά
- Ψήσιμο: 1 ώρα και 15 λεπτά
0 Σχόλια