H Rosetta προσφέρει μοναδικές εικόνες του κομήτη 67P

Η Rosetta κατάφερε να απαθανατίσει μία μοναδικής λαμπρότητας έκρηξη αερίων του κομήτη 67P καθώς αυτός ταξιδεύει κοντά στον Ήλιο. 


Η έκρηξη που φαίνεται στην μοναδική αυτή φωτογραφία αποτελείται από σκόνη και αέρια και τραβήχτηκε στις 22 Αυγούστου 2015, καθώς ο κομήτης 67P βρίσκεται σε έντονη δραστηριότητα, αφού μόλις έφτασε στο κοντινότερο σημείο της πορείας του γύρω από τον Ήλιο, μιας πορείας που διαρκεί περίπου 6,5 χρόνια.

Η δραστηριότητα πάνω στην επιφάνεια του κομήτη αναμένεται να παραμείνει μεγάλη κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, μετά από το Περιήλιο, που μόλις πέρασε ο κομήτης και η Rosetta που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από αυτόν θα συνεχίσει να τον μελετά και να τον φωτογραφίζει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δεδομένα από την Rosetta θα συνεχίσουν να έρχονται από τον κομήτη 67P για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα, μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2016. Η Rosetta έχει ήδη προσφέρει μοναδικές εικόνες από έναν κομήτη, ένα ανεπανάληπτο κατόρθωμα στην ιστορία της ανθρωπότητας, ενώ το σκάφος Philae που προσεδαφίστηκε στον κομήτη παραμένει σιωπηλό, ενώ οι επιστήμονες της ESA δεν εγκαταλείπουν τις ελπίδες τους για πιθανή νέα ενεργοποίησή του στους επόμενους έναν με δύο μήνες. Σε κάθε περίπτωση, ήδη η εντυπωσιακή αποστολή αυτή έχει στεφθεί με επιτυχία.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια