Άτακτη υποχώρηση Τσίπρα κι εσύ λαέ στο ταμείο...


O Τσίπρας αποδέχεται τα προαπαιτούμενα της πρότασης Γιούνκερ!


Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής


Πληροφορίες διεθνών ΜΜΕ αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας απέστειλε νέα επιστολή προς την Κριστίν Λαγκάρντ και τους ηγέτες της ΕΕ το πρωί της Τετάρτης, με την οποία αποδέχεται την πρόταση των θεσμών, όπως αυτή δημοσιεύθηκε στο site της Κομισιόν την Κυριακή.

Ο δημοσιογράφος των Financial Times μάλιστα έχει στα χέρια του την επιστολή την οποία και ανέβασε στο Twitter.


Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεχθεί τη συμφωνία με ορισμένες όμως, αλλαγές, όπως η μη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Να διατηρηθεί δηλαδή η έκπτωση του 30% για τα νησιά.

Όσον αφορά τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, σύμφωνα με τους FT, ο κ. Τσίπρας ζητά οι αλλάγες για την μεταφορά του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη έως το 2022 να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο αντί άμεσα όπως ζητούν οι δανειστές. Ζητά επίσης, το ΕΚΑΣ που χορηγείται στους φτωχότερους συνταξιούχους, για το οποίο συμφωνεί να καταργηθεί σταδιακά έως τον Δεκέμβριο του 2019, να γίνει με πιο αργούς ρυθμούς από αυτούς που ζητάνε οι δανειστές.

Εάν αυτή η εξέλιξη ισχύει, τώρα όλοι εμείς, που σταθήκαμε ο ένας απέναντι στον άλλο και είμασταν έτοιμοι να υλοποιήσουμε ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα (που το ήθελαν πολύ όλοι εκείνοι που κατέστεψαν την χώρα) ας αναλογιστούμε ποιούς στηρίζουμε και γιατί. Ας αναλογιστούμε το πόσο μας στηρίζουν οι πολιτικοί και, τέλος, ας σκεφτούμε αν είναι σπουδαιότερο το να βρισκόμαστε εμείς απέναντι ο ένας στον άλλο, από το να είμαστε ενωμένοι απέναντι σε εκείνους που επί δεκαετίες (έως και σήμερα) μας ξεπουλάνε οπουδήποτε και οσοδήποτε, επειδή οι ίδιοι δεν είναι ικανοί να κυβερνήσουν και να υπερασπίσουν την χώρα με ένα σοβαρό και λειτουργικό σχέδιο, να εργαστούν επίπονα με βάση τα εθνικά συμφέροντα και να λειτουργήσουν στα πλαίσια του εθνικού και όχι του κομματικού ή του προσωπικού τους συμφέροντος.

Δυστυχώς, είναι βέβαιο πως οι εξελίξεις θα απογοητεύσουν όλους όσους επιλέγουν υποταγή ή ρήξη με τις ευρωπαϊκές επιταγές. Και θα μας απογοητεύσουν επειδή όλοι εμείς που αγωνιούμε για το αύριο (οι πολιτικοί το έχουν εξασφαλισμένο, αν δεν το έχετε καταλάβει) θα πληρώσουμε τις ό,ποιες συμφωνίες της πολιτικής αλήτ με το τραπεζικό ιερατείο των Βρυξελλών και τους νεοναζί του Βερολίνου.
Και τώρα που έκαναν μία ρωγμή ανάμεσά μας, να είστε σίγουροι που θα την "φροντίσουν" για να μην κλείσει εύκολα και ίσως ποτέ...

Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια