Πατέντα για μεταφορά δεδομένων μέσω χειραψίας από την Apple


Η αποστολή αρχείων από μια συσκευή στην άλλη, σήμερα θεωρείται μια πολύ απλή και εύκολη διαδικασία. Υπάρχουν επιλογές όπως κάποιο messenger τύπου Whatsapp, cloud υπηρεσίες όπως το Dropbox, Google Drive και One Drive ή και το email. Η Apple δεν μένει εκεί και ψάχνει άλλους τρόπους για να στέλνεις αρχεία, με μια διαδικασία απλή όπως η χειραψία.

Σύμφωνα με μια νέα πατέντα την οποία κατέθεσε, ο συγκεκριμένος τρόπος μεταφοράς αρχείων θα βασίζεται στο Apple Watch. Με την χρήση των αισθητήρων το ρολόι θα μπορεί να ανιχνεύσει χειραψίες του χρήστη και τότε θα ξεκινάει η μετάδοση δεδομένων. Δεν είναι ξεκάθαρο τι αρχεία θα μεταφέρονται με αυτή την μέθοδο, αλλά ανάλογα με την τύπο της χειραψίας θα έχεις διάφορες επιλογές.

Ίσως αυτό χρησιμεύει για την ανταλλαγή επαγγελματικών πληροφοριών, όπως μια επαγγελματική κάρτα ή ένας αριθμός τηλεφώνου. Επίσης θα μπορεί να χρησιμοποιείται σε επιχειρηματικές διαπραγματεύσεις όπου τα 2 μέρη πρέπει να συμφωνήσουν, και μια χειραψία να σφραγίζει το deal.

Φυσικά το αν τη συγκεκριμένη λειτουργία θα γίνει όντως πραγματικότητα θα πρέπει να περάσει καιρός για να το δούμε, αλλά έχει ενδιαφέρον παίρνουμε μια γεύση για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.

techblog.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια