Sponsor

ATHENS WEATHER

Καραμελωμένες χοιρινές κορτεζίνες


Υλικά

  • 2 κιλά κορτεζίνες (χοιρινά παϊδάκια) 
  • 2 κουταλιές σούπας πάπρικα γλυκιά 
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι 
  • 1 κουταλιά σούπας μαύρη ζάχαρη 
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα 
  • 2 κουταλιές σούπας barbeque sause 
  • 1,5 κουταλιά σούπας soy sause 
  • 1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι 
  • 1 κ.σ. μπούκοβο 
  • 1,5 κ.σ. ξύδι λευκό 
  • 1,5 κ.σ. αλάτι 
  • 1/4 φλυτζάνι τσαγιού λάδι 

Εκτέλεση


Ανακατεύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί να ενσωματωθούν καλά. Δοκιμάστε αν χρειάζετε να προσθέσετε κάτι άλλο σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Βάζετε τις κορτεζίνες σε ένα ταψί και περιχύνετε το μίγμα μπαχαρικών. Ανακατεύετε καλά να πάει παντού και τα αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 1 - 2 ωρίτσες (και παραπάνω να τα αφήσετε δεν υπάρχει πρόβλημα).

Βάζετε στο ταψί του φούρνου σας την σχάρα και προθερμένετε τον φούρνο στον αέρα στους 200.

Τοποθετείτε δίπλα δίπλα και ένα ένα τα παϊδάκια στη σχάρα. Ό,τι περίσσεψε στο ταψί που μαρινάραμε τα παϊδάκια το κρατάμε για μετά. Ψήνουμε για 15 λεπτά από τη μια μεριά στη μεσαία σχάρα. Τα βγάζουμε και τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά αλείφωντας ξανά το μίγμα μπαχαρικών που περίσσεψε.

Ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.

Ανεβάζουμε στην πάνω σχάρα το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο στο γκριλ στους 230 βαθμούς για 3-4 λεπτά.
Αν δείτε ότι έχουν πάρει χρώμα νωρίτερα βγάλτε τα. Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο για 10-15 λεπτά ώστε να '' τραβήξουν'' τα ζουμιά τους. Στον πάτο του ταψιού που τα ψήσατε θα δείτε μια σκούρα καραμελωμένη σάλτσα.
Μετά τα 10 λεπτά περάστε τα παϊδάκια μέσα από αυτή τη σάλτσα και κατόπιν σερβίρετε.

mageirikimemeraki

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια