Υλικά
- πέρκα φιλέτο: 1.100 γρ.
- κρεμμύδι ξερό: 270 γρ., πολύ ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο: 50ml και αρκετό επιπλέον για το τηγάνισμα
- κύμινο: 2 κουταλιές της σούπας κοφτές
- αλάτι: 1/2 κουταλιά της σούπας
- πιπέρι: 1/4 κουταλιά της σούπας
- αυγό: 1
- μαϊντανός: 1 κουταλιά της σούπας, ψιλοκομμένος
- σκόρδο: 1/2 κουταλιά της σούπας, ψιλοκομμένο
- αλεύρι: για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
- ελαιόλαδο: 50ml
- σάλτσα ντομάτας: 360 γρ.
- ζωμός ψαριού: 120ml
- κρεμμύδι ξερό: 150 γρ. ψιλοκομμένο
- σκόρδο: 1/2 κουταλιά της σούπας, ψιλοκομμένο
- μαϊντανός: 1/2 κουταλιά της σούπας, ψιλοκομμένος
- κύμινο: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Εκτέλεση
Πλάθετε τα σουτζουκάκια και τα περνάτε από το αλεύρι. Τοποθετείτε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο στη φωτιά και τηγανίζετε τα σουτζουκάκια μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα βάζοντας σε μια κατσαρόλα το ξερό κρεμμύδι μαζί με το ελαιόλαδο και το σοτάρετε μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε το σκόρδο, το μαϊντανό, το κύμινο, το ζωμό ψαριού και τη σάλτσα ντομάτας. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 12’. Ρίχνετε τη σάλτσα σε ένα ταψί και τοποθετείτε μέσα τα σουτζουκάκια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 14’. Σερβίρετε τα σουτζουκάκια σε 4 πιάτα και ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
Συμβουλή
Για γαρνιτούρα μπορείτε να σερβίρετε πιλάφι ή πουρέ πατάτας.
Mix & Match
Το κύμινο -που πρωταγωνιστεί με μεγάλη ένταση- μου ξεσηκώνει μια άγρια εξωτική διάθεση. Έχω να σας προτείνω κάτι που αποκλίνει από την πεπατημένη: να δοκιμάσετε μαζί με τα σουτζουκάκια αυτά ένα λιβανέζικο Cabernet ή Cinsault. Μια καλή επιλογή είναι το Chateau Musar ή το Chateau Kefraya.
icookgreek.com
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
0 Σχόλια