Παραλίγο «πραξικόπημα» από τα μνημονιακα κέντρα! Αποκάλυψη Newsbomb


Τα επιχειρηματικά και τραπεζικά παράκεντρα που έλεγχαν επί σειρά ετών τις τύχες της χώρας, επιχείρησαν με πραξικοπηματικές μεθόδους να εγκλωβίσουν τον πρωθυπουργό σε μνημονιακές δεσμεύσεις.

Παράλληλα, τα ίδια συμφέροντα, εμποδίζουν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αλλαγές στον τραπεζικό τομέα.
Το Newsbomb παρουσιάζει όλο το βρώμικο παρασκήνιο. Θα παρακολουθούμε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις και αν χρειαστεί θα αποκαλύψουμε με ονόματα και διευθύνσεις το βρώμικο πόλεμο του μνημονιακού μπλοκ κατά της κυβέρνησης.
Ο νέος πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας με την ομιλία του στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ έκανε εκτενείς αναφορές στα εμπόδια και στις προβοκάτσιες που στήνουν στην κυβέρνηση κέντρα εντός και εκτός Ελλάδας.
Για λόγους προφανώς στρατηγικής ο πρωθυπουργός δεν προέβη σε ορισμένες αποκαλύψεις που δείχνουν τη λυσσαλέα αντίσταση που προβάλλουν συγκεκριμένα μνημονιακά κέντρα τα οποία ακόμα λειτουργούν στον κρατικό μηχανισμό, σε αγαστή –φυσικά- συνεργασία με κέντρα εκτός Ελλάδας...
Το Newsbomb.gr θα αποκαλύψει σήμερα ότι στα πλαίσια ακριβώς αυτής της λυσσώδους αντίδρασης σε πολύ συγκεκριμένες κυβερνητικές πράξεις:
Την Τετάρτη το βράδυ με επιδέξιες, στρατηγικές κινήσεις, αντιμετωπίστηκε εν τη γενέσει του ένα μίνι «πραξικόπημα» σε βάρος της κυβέρνησης από συγκεκριμένο μνημονιακό θύλακα του κράτους, που πιστεύει ότι ακόμα κυβερνούν τα μνημόνια.
Είμαστε δεσμευμένοι να μην αποκαλύψουμε ακόμα όλο το παρασκήνιο, με ονόματα και... διευθύνσεις. Θα το κάνουμε, αλλά στον κατάλληλο χρόνο, επειδή ακόμα υπάρχει κάποια «ουρά» στο μείζον θέμα που δημιουργήθηκε...
Αυτό που σήμερα μπορούμε να κάνουμε, είναι να επισημάνουμε ότι σε κάποια στιγμή ήταν τόσο κρίσιμα τα πράγματα, ώστε ο Αλ. Τσίπρας αποφάσισε να κάνει έκτακτη σύγκληση του Υπουργικού Συμβουλίου, αργά το βράδυ, να καταγγείλει το «πραξικόπημα» και να προχωρήσει σε αστραπιαίες κινήσεις!
Τελικά με επιδέξιες κινήσεις και πρωτοβουλίες, με συμμετοχή των «κατάλληλων» ανθρώπων, το πρόβλημα ξεπεράστηκε...
Επίσης απολύτως αρμόδιοι κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν στο Newsbomb.gr, ότι δεν είναι άσχετη με αυτές τις αντιδράσεις που σημειώνονται σε βάρος της κυβέρνησης η άρνηση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΚΤ να εγκρίνει τα δύο πρόσωπα που προτάθηκαν για την ηγεσία της Εθνικής Τράπεζας!
Συγκεκριμένα ενώ «πέρασε» το interview η προτεινόμενη ως πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Λούκα Κατσέλη,«έκοψαν» τον προτεινόμενο ως διευθύνοντα σύμβουλο κ.Μιχελή και παράλληλα ζήτησαν να μην τοποθετηθεί στη νέα της θέση η κ. Κατσέλη μέχρι η κυβέρνηση να προτείνει νέο διευθύνοντα σύμβουλο και να τον εγκρίνουν, ώστε να αναλάβουν καθήκοντα «πακέτο»!
Έγκυροι κύκλοι της κυβέρνησης θεωρούν αυτή την εξέλιξη ως μία πίεση παρασκηνίου, ώστε η κυβέρνηση να αναγκαστεί να προτείνει ως διευθύνοντα σύμβουλο ένα στέλεχος της αρεσκείας και του ελέγχου του τραπεζικού κατεστημένου, αφού η Λούκα Κατσέλη έτσι κι αλλιώς δεν ελέγχεται...
Μάλιστα εκτιμούν, ότι σε αυτή την εξέλιξη διαδραμάτισε κομβικό ρόλο και ανώτατος τραπεζικός παράγοντας της χώρας, καθώς και ορισμένοι άλλοι, εκ των συστημικών τραπεζών...
Το ζήτημα είναι, αν θα υποκύψει η κυβέρνηση σε αυτό τον εκβιασμό ή αν θα προχωρήσει αγνοώντας τον...

newsbomb.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια