Πνεύμα και Ηθική!

Γράφει ο Alexandros Raskolnick

Με αφορμή τον θόρυβο των ημερών, μιλούσαμε για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς με έναν φίλο, τις προάλλες, και προσπαθούσα να του εξηγήσω, ότι μόνο σε χώρες τριτοκοσμικές, υπάρχουν μεσάζοντες μεταξύ ενός κράτους-αγοραστή και ενός κράτους-πωλητή οπλικών συστημάτων.

Διότι, τι πιο φυσιολογικό, από τον υπουργό Άμυνας της Γαλλίας, για παράδειγμα, να σηκώσει το προσωπικό του τηλέφωνο και να μιλήσει απευθείας με τον Αμερικάνο ομόλογό του, να κουβεντιάσουν για τις γυναίκες τους, τα σκυλιά τους κι ό,τι άλλο, τέλος πάντων επιτρέπει το πρωτόκολλο, και μετά να του ζητήσει, ο Γάλλος του Αμερικάνου, να μεσολαβήσει για να αγοράσει η Γαλλία, ένα αμερικάνικο κανόνι που χρειάζεται ή ένα αεροπλάνο.

Θα μου πεις, είναι δυνατόν η Γαλλία, που είναι παραγωγός πολεμικών αεροπλάνων η ίδια, ν' αγοράζει αεροπλάνα αμερικάνικά? Ε, τι να κάνουμε, άμα οι Γάλλοι στρατηγοί μουλαρώνουν κι επιμένουν ότι η Armée de l'Air χρειάζεται οπωσδήποτε τρία ή τέσσερα ιπτάμενα ραντάρ, τι να κάνουν κι αυτοί οι δόλιοι, που τα αμερικάνικα ιπτάμενα ραντάρ είναι τα καλύτερα, αν όχι τα μοναδικά στην αγορά? Θα σηκώσει, λοιπόν, το τηλέφωνο ο Γάλλος υπουργός και θα το παζαρέψει. Μετά, μαζί με τους επιτελείς του υπουργείου του, τους ναυάρχους και τους πτεράρχους του και υπό την επίβλεψη των Γάλλων στρατηγών με τα πιο πολλά αστέρια θα πάει και θα το αγοράσει. Για υπουργούς, μιλάμε τώρα, με όλη τη βαρύτητα της λέξης, όχι για κάτι δικούς μας «υπουργούς» που είναι απόγονοι του Μαυροκορδάτου και του λήσταρχου Νταβέλη. Αυτά, τα προηγούμενα, συμβαίνουν στα κανονικά κράτη, αλλά όχι στην πατρίδα μας, τη χώρα όπου θάλλει η φαιδρά ροδακινέα.

Εμείς, τι εμείς δηλαδή, οι δικοί μας οι πολιτικοί «ταγοί», ο θεός να τους κάνει, όχι μόνο δεν λειτουργούν με τους κανόνες της λογικής και του δημοσίου συμφέροντος, αλλά αντίθετα συναλλάσσονταν -και κατά πάσα πιθανότητα, συνεχίζουν να συναλλάσσονται- υπογείως με διάφορους αμφιλεγόμενης ηθικής εμπορικούς αντιπρόσωπους και άλλους ενδιάμεσους σαλταδόρους της διεθνούς του jet-set, όπως θα σημείωναν και οι έγκριτοι της δημοσιογραφίας, σε μυθιστορηματικού ύφους υποχθόνιες συναλλαγές σε ρευστό χρήμα.

Από την πρόσφατη αποκάλυψη των δραστηριοτήτων του υπερπατριώτη Karatza...führer, ένα πράγματα αξίζει, ίσως, να μας εντυπωθεί καλά στο μυαλό, κι αυτό, ανεξάρτητα από το πόσο λερωμένη αποδειχθεί ότι έχουν τη φωλιά τους, όλοι αυτοί οι, φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι, πολιτικοί αγύρτες: την επίμαχη περίοδο που φέρεται να συνέβη η συγκεκριμένη βρώμικη συναλλαγή -από τις, ποιος ξέρει πόσες, άλλες- κυβερνούσαν οι σοσια-ληστές, προφανώς "χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη" και όλους τους υπόλοιπους πατριδοκάπηλους του εσμού. Ανέκαθεν μια παρέα ήταν -και είναι όλοι αυτοί -κι ας έγινε φως φανάρι αυτό για τους πολλούς, μόνο πολύ πρόσφατα.

Αλλά αυτό, δεν είναι το σπουδαιότερο!


Το σπουδαιότερο είναι ότι αυτοί οι ανεκδιήγητοι πολιτικοί «ταγοί», που σαν ένα σμήνος από πεινασμένες ακρίδες, έχουν πέσει επάνω μας και μας κατασπαράσσουν ζωντανούς, συνεχίζουν να λειτουργούν ακόμα και σήμερα με τις ίδιες σκοτεινές μεθόδους όπως και οι προκάτοχοί τους, σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα σε ετούτον τον τόπο. Όμως, αυτό δεν θα το ακούσουμε ποτέ από τα χείλη ούτε θα το διαβάσουμε ποτέ, γραμμένο από τις γραφίδες των διαφόρων Ξεφτεντέρηδων της αργυρώνητης δημοσιογραφίας. Ούτε ποτέ θα ακούσομε από τα μέσα του μαζικού μας εμπαιγμού, την είδηση που κάνει τον γύρο του κόσμου στα «ψιλά». Ότι, δηλαδή, η Ελλάδα είναι μια από τις τρείς ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ που ξοδεύουν τουλάχιστον το 2% επί του ΑΕΠ τους, για αμυντικές δαπάνες.

Των παραπάνω δοθέντων, δεν είναι να απορεί κανείς που στην Ψωροκώσταινα, μπορεί να ζητούνται εθελοντές δάσκαλοι στα σχολεία ή ακόμα, τα χειρουργεία των δημόσιων νοσοκομείων, λόγω της έλλειψης πόρων, να λειτουργούν χωρίς αντισηπτικά υγρά ή άλλα αναλώσιμα, αλλά στις υποχρεώσεις μας απέναντι στην στρατιωτική συμμαχία, όλα κι όλα, είμαστε τύπος και υπογραμμός και τις εκπληρώνουμε μέχρι κεραίας, τις υποχρεώσεις μας, εμείς. Κύριοι! Πνεύμα και ηθική!

Όμως επειδή δεν θα πάψουν να υπάρχουν κι εκείνοι που θα συνεχίσουν, αμετανόητα αφελείς, να επικαλούνται την εθνική μας άμυνα ως το υπέρτατο αγαθό, νομίζοντας ότι οι πόλεμοι σήμερα γίνονται ακόμα με τορπίλες και με κανόνια, ας θυμηθούμε ξανά αυτό που με πολλές και διάφορες αφορμές έχουμε ξαναπεί και που θα το επαναλάβουμε μονότονα: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι αυτοί που αποτελούν τον “εθνικό” κορμό και τις παραφυάδες του πολιτικού μας συστήματος, είναι αήθεις, ελεεινοί και τρισάθλιοι∙ αμέτρητα χρόνια κλέβουνε, αγοράζοντας με δανεικά, στο όνομα του Ελληνικού Λαού, οπλικά συστήματα για να αντιμετωπίζονται, ανάλογα με τη συγκυρία, ο εκ του βορρά ή ο εξ ανατολών κίνδυνος. Από τα συμβόλαια προμήθειας των οπλικών αυτών συστημάτων που πληρώνομε χρυσά και έντοκα, με συμβάσεις συνομολογημένες από τα άθλια και θλιβερά ανθρωπάρια που στέλνομε στην ελληνική Βουλή, εξασφαλίζονται, υποτίθεται, κάποια αντισταθμιστικά ωφελήματα. Αντί να βάλουν τους τεμπέληδες που φυτρώνουν σαν τα δηλητηριώδη μανιτάρια μέσα στα σκοτάδια των κομματικών τους μηχανισμών, αυτούς που πληρώνονται από τους φόρους μας για να παριστάνουν τους ειδικούς σύμβουλους, αντί να τους βάλουν όλους αυτούς, να ξεσκονίσουν τα συμβόλαια προμήθειας και να ανακεφαλαιώσουν αυτά τα οφειλόμενα αντισταθμιστικά ωφελήματα, προκειμένου να ανοίξουν κάποιες δουλειές για την αραχνιασμένη Ελληνική Βιομηχανία Όπλων, αυτοί κοιτάνε πώς θα τα ξεπουλήσουνε τα πάντα κοψοχρονιά.»

Έτσι, την ώρα που έχουν δρομολογήσει, μεταξύ των τόσων άλλων, και τη διάλυση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, υπάρχει σπουδαίος λόγος να οικτίρουμε τους εαυτούς για την αφέλειά μας, που χρόνια τώρα τους έχουμε όλους αυτούς τους κακούργους και τους ψηφίζουμε και τους εμπιστευόμαστε, ξανά και ξανά, για να μας εκπροσωπούν στη Βουλή∙ κι επιτρέπουμε κι από πάνω -ακόμα και σήμερα κατά πάσα πιθανότητα- να τα τρώνε και να τα πίνουν μαζί με τους διάφορους μεσάζοντες, εις υγείαν ημών των κορόιδων.

Το κολάζ είναι από την ΟΚΤΑΝΑ

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια