Sponsor

ATHENS WEATHER

Gadget που «ρουφάει» πληροφορίες από υπολογιστές θέλει ο αμερικανικός στρατός


Στις ιστορίες με κατασκόπους (ειδικά όταν αυτές τοποθετούνται σε μοντέρνο ή φουτουριστικό σκηνικό) συχνά βλέπει κανείς τους πράκτορες ή καταδρομείς να χρησιμοποιούν «μαγικά» gadgets τα οποία, με το που συνδεθούν σε έναν υπολογιστή είναι σε θέση να «ρουφάνε» αυτόματα τις απαιτούμενες πληροφορίες (ή να μεταδίδουν αυτόματα ιούς), απαλλάσσοντας τον πρωταγωνιστή από την ανάγκη να ανοίξει το σύστημα και να αντιγράψει/ εκτελέσει τα απαιτούμενα αρχεία.


Ωστόσο, στην πραγματικότητα αυτό που κάνουν οι Ειδικές Δυνάμεις σε τέτοιες αποστολές είναι «απλά» να αρπάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο ηλεκτρονικό εξοπλισμό και έγγραφα βρίσκουν στον στόχο και να τα κουβαλάνε στη βάση για ανάλυση και μελέτη. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Defensetech, η SOCOM (Special Operations Command – η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων) αναζητεί έναν καλύτερο τρόπο, και για αυτό προσκαλεί εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας να συμμετέχουν σε μια εκδήλωση με στόχο την ανάπτυξη συσκευών «εκμετάλλευσης αρχείων και media» επόμενης γενιάς τον Μάρτιο του 2015 στο Φορτ Μπραγκ.
Οι συσκευές και ο εξοπλισμός που θα υποβληθούν για δοκιμές θα πρέπει να είναι μοντέλα παραγωγής και ικανά να πραγματοποιούν «εξαγωγή εγγράφων και media από μία ποικιλία ηλεκτρονικών συσκευών», όπως αναφέρεται σε ROI (request for information) που δημοσιεύτηκε στο FedBizOpps​.gov.
Ο Στιβ Ράδερφορντ, πρώην SEAL του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού ο οποίος πέρασε χρόνια στο Ιράκ αναζητώντας στόχους μέσης και υψηλής αξίας, καθώς και όπλα μαζικής καταστροφής, σημειώνει ότι μία τέτοια συσκευή θα ήταν χρήσιμη, αλλά θα συνοδευόταν από νέες προκλήσεις για τους καταδρομείς, ειδικά επί σκηνής μιας επιδρομής, σύμφωνα με δημοσίευμα που εμφανίστηκε στην Tampa Tribune.
Όπως αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα, η συσκευή θα πρέπει να είναι σε θέση να επιτρέπει στους καταδρομείς να εξάγουν μέσα σε 15 λεπτά ή λιγότερο, υπό αντίξοες συνθήκες, ονόματα εγγράφων, hash numbers, στοιχεία όπως ονόματα, διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνουν, email κ.α. και θα πρέπει να είναι σε θέση να συγκρίνει/ παραλληλίζει όλα αυτά τα δεδομένα με πληροφορίες σχετικά με τον εχθρό οι οποίες θα περιέχονται ήδη σε αυτήν.
 

naftemporiki.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια