Ψαρονέφρι ψητό με μπέικον με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά για 6 άτομα

  • 2 ψαρονέφρια γύρω στο ½ κιλό το κάθε ένα
  • 2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
  • 12 φέτες μπέικον
  • 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ σούπας τριμμένο θυμάρι
  • 2 κουτ σούπας πικάντικη μουστάρδα
  • 1 κρασοπότηρο κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση


Κόβετε τα ψαρονέφρια σε χοντρά κομμάτια πάχους 3-4 εκατοστών. Τα κτυπάτε ελαφρά να πλατύνουν και τα τυλίγετε περιμετρικά με μια φέτα μπέικον την οποία συγκρατείτε με μια οδοντογλυφίδα.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τις φέτες του ψαρονεφριού απ’ όλες τις πλευρές. Ρίχνετε το λευκό κρασί, αλατίζετε και πιπερώνετε.

Μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί όλο το κρασί. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και τη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε, αφήνετε να πάρει μια καλή βράση η σάλτσα και σερβίρετε στα πιάτα το ψαρονέφρι αφού αφαιρέσετε την οδοντογλυφίδα περιχύνοντάς το με τη σάλτσα μουστάρδας.

Ηλίας Μαμαλάκης

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια