Sponsor

ATHENS WEATHER

Μηλόπιτα διαίτης

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 8 κούπες ψωμί κομμένο σε κύβους
  • 3 μέτρια μήλα ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κουταλιές του γλυκού κανέλα, διαιρούμενο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κούπα ζάχαρη + 2 κουταλιές της σούπας
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Βουτυρώστε ένα ταψί 22 x 22 εκ.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά ελαφρά. Προσθέστε το γιαούρτι, το γάλα, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, το μοσχοκάρυδο, 1/2 κούπα ζάχαρη και αλάτι. Προσθέστε τα μήλα, στη συνέχεια, διπλώστε απαλά μέσα τους κύβους ψωμιού. Χύστε το μείγμα στο ταψί.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί τη ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα. Πασπαλίζουμε από πάνω την μείγμα και ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

sidagi.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια