Η Σεισάχθεια μπήκε πλέον στο δημόσιο διάλογο

Η Σεισάχθεια μπήκε πλέον ως όρος στην πολιτική συζήτηση και αυτή είναι η μεγαλύτερη προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα αρχίζουμε να μπαίνουμε στα ουσιαστικά θέματα της πολιτικής συζήτησης.

Η Σεισάχθεια δεν μπορεί στο εξής να αποσυρθεί από το δημόσιο διάλογο. Η συζήτηση από εδώ και πέρα, δεν θα έχει να κάνει με την αναγκαιότητα της Σεισάχθειας, αλλά θα έχει να κάνει με το πώς θα υλοποιηθεί, ποιους θα αφορά και σε ποιο ύψος.
Αρχίσαμε λοιπόν ξαφνικά όλοι να συζητάμε για τη Σεισάχθεια και τα ΜΜΕ να τη θεωρούν σαν δεδομένο πολιτικό όρο. Σκεφτείτε μόνο, πως μια εβδομάδα πριν, κανείς δεν μιλούσε γι’ αυτό το θέμα, εκτός από κάποιους από εμάς εδώ στο διαδίκτυο, τους οποίους κάποιοι άλλοι μας θεωρούσαν αιθεροβάμονες και γραφικούς.

Ο κ. Τσίπρας είπε και κάτι άλλο που προς το παρόν, κανείς ακόμα δεν το συζητάει, αλλά το σύστημα κάνει πως δεν το άκουσε. Μίλησε για νομοθετική πρωτοβουλία των πολιτών και για δημοψηφίσματα με πρωτοβουλία των πολιτών. Που θα πάει όμως. Κι αυτά τα θέματα, όπως και τα θέματα του εκλογικού νόμου, της εκλογής και των αρμοδιοτήτων του ΠτΔ, της διάκρισης των εξουσιών και πολλά άλλα θέματα, αναγκαστικά θα μπουν στη δημόσια συζήτηση, εδώ που φτάσαμε πλέον.

προεδρική δημοκρατία

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια