Υλικά για 4 άτομα
- 500 γρ. πένες ολικής άλεσης
- 3 ντομάτες, σε κυβάκια
- 2 μικρά αγγούρια, σε κυβάκια
- 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, τα φυλλαράκια
- 2 κ.σ. ελιές Καλαμών, απύρηνες, σε ροδέλες
- 2 κ.σ. κάππαρη, ξεπλυμένη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 ματσάκι φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
- 100 ml έ.π. ελαιόλαδο
- 20 ml μηλόξιδο
Eκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά, σε δυνατή φωτιά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε και
τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μια βαθιά πιατέλα ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τις ντομάτες, τα αγγούρια, τη ρίγανη, τις ελιές και την κάππαρη.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της βινεγκρέτ και περιχύνουμε τη σαλάτα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Είναι προτιμότερο να αφήσουμε τις ντομάτες και τα αγγουράκια, αλατισμένα, σε σουρωτήρι για δέκα λεπτά, ούτως ώστε να βγάλουν τα υγρά τους και να μη «νερώσουν» τη σαλάτα
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.
0 Σχόλια