Υλικά
- 400 γρ χοιρινό χωρίς κοκκαλα
- 2 ντομάτες
- 1 κρεμμύδι
- μισή φλυτζάνα ψιλοκομμένο μαιντανό
- Γιαούρτι ανάλογα με το γούστο σας
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλυτζάνι ξύδι
- κύμινο, ρίγανη, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι
- 3 μεγάλες πατάτες
- λίγη πάπρικα
- πίτες για σουβλάκι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβετε το χοιρινό σε πολύ μικρές μπουκίτσες και το βάζετε σε μπωλ μαζί με το ξύδι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο για 1 ώρα περίπου μαζί με όλα τα μπαχαρικά.
Κόβετε τη ντομάτα σε φέτες και το κρεμμύδι σε μακρόστενες λεπτές λωρίδες και τα αφήνετε στην άκρη. Τρίβετε το σκόρδο και το ρίχνετε στο γιαούρτι μαζί με το μαιντανό και ξαναβάζετε στο ψυγείο να μείνει παγωμένο.
Μετά απο μία ώρα, προσθέτετε λάδι σε μια κατσαρόλα, να σκεπάσει τον πάτο της και όταν κάψει ρίχνετε το κρέας μαζί με τη μαρινάδα του και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το μαγειρεύετε σκεπασμένο για περίπου 1μιση ώρα, ανακατεύοντας συχνά να μην κολλήσει. Θα το βγάλετε όταν θα έχει ένα ωραίο ρόδινο χρώμα. Αν δείτε και κολλάει προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο ακόμα.
Μέχρι να ψηθεί, εσεις καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε μπαστουνάκια και τις τηγανίζετε.
Όταν τελειώσετε με τις πατάτες παίρνετε μία μία πίτα την βάζετε στο τηγάνι και αφήνετε μόνο 1 λεπτό απο κάθε πλευρά ωστε να αφρατέψει.
Φροντίζετε όταν τελειώσετε με τις πίτες το κρέας να έχει ήδη ψηθεί ώστε να είναι όλα ζεστά.
Παίρνετε μια πίτα, βάζετε πανω όσο γιαουρτάκι θέλετε, κρέας, ντομάτα, κρεμμύδι και πατάτες και λίγη πάπρικα απο πανω και απλαμβάνετε!
Κόβετε τη ντομάτα σε φέτες και το κρεμμύδι σε μακρόστενες λεπτές λωρίδες και τα αφήνετε στην άκρη. Τρίβετε το σκόρδο και το ρίχνετε στο γιαούρτι μαζί με το μαιντανό και ξαναβάζετε στο ψυγείο να μείνει παγωμένο.
Μετά απο μία ώρα, προσθέτετε λάδι σε μια κατσαρόλα, να σκεπάσει τον πάτο της και όταν κάψει ρίχνετε το κρέας μαζί με τη μαρινάδα του και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το μαγειρεύετε σκεπασμένο για περίπου 1μιση ώρα, ανακατεύοντας συχνά να μην κολλήσει. Θα το βγάλετε όταν θα έχει ένα ωραίο ρόδινο χρώμα. Αν δείτε και κολλάει προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο ακόμα.
Μέχρι να ψηθεί, εσεις καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε μπαστουνάκια και τις τηγανίζετε.
Όταν τελειώσετε με τις πατάτες παίρνετε μία μία πίτα την βάζετε στο τηγάνι και αφήνετε μόνο 1 λεπτό απο κάθε πλευρά ωστε να αφρατέψει.
Φροντίζετε όταν τελειώσετε με τις πίτες το κρέας να έχει ήδη ψηθεί ώστε να είναι όλα ζεστά.
Παίρνετε μια πίτα, βάζετε πανω όσο γιαουρτάκι θέλετε, κρέας, ντομάτα, κρεμμύδι και πατάτες και λίγη πάπρικα απο πανω και απλαμβάνετε!
Λίγα μυστικά
Εναλλακτικά τις πίτες απλά αλείψτε τις με ελαιόλαδο και ψήστε τις στην τοστιέρα για 1 λεπτάκι προσέχοντας να μην γίνουν σκληρές.
Στο κρέας όταν ψήνεται, αν δεν θέλετε να προσθέσετε έξτρα ελαιόλαδι για να μην κολλήσει προσθέστε 1/2 κούπα κόκκινο κρασί! Άλλο Άρωμα!!
Φυσικά η σως που θα βάλετε στο γύρο σας εξαρτάται από τα γούστα σας. Εγώ απλά πρόσθεσα λίγο σκόρδο στο γιαούρτι για να θυμίζει λίγο τζατζίκι.
Οι συνταγές της παρέας
0 Σχόλια