Υλικά για 6 ατομικά μπολ
Για τη μους γιαούρτι
- 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, πλήρες
- 150 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 λουβί βανίλια Μαδαγασκάρης, τους σπόρους
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 200 ml νερό
- 200 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. θυμαρίσιο μέλι
- 2 φύλλα ζελατίνας των 5 γρ. το καθένα, μαλακωμένα σε λίγο νερό και στυμμένα
Για τα ζαχαρωμένα καρύδια
- 100 γρ. καρύδια, η ψίχα
- 50 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Μους: Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το γιαούρτι μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος, χτυπώντας συνεχώς τα υλικά, ώσπου να σχηματιστεί μια απαλή μους. Τη μοιράζουμε στα μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Ζελέ: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, μαζί με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι η τελευταία να διαλυθεί. Προσθέτουμε τις ζελατίνες, ανακατεύουμε, ώστε το μείγμα να ομογενοποιηθεί, και στη συνέχεια ρίχνουμε το μέλι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Βγάζουμε τα μπολ με τις μους από το ψυγείο και μοιράζουμε από πάνω το ζελέ. Βάζουμε ξανά στο ψυγείο, μέχρι το ζελέ να πήξει.
Καρύδια: Σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, ζεσταίνουμε τα καρύδια σε χαμηλή φωτιά. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καραμελώσουν. Απομακρύνουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα μοιράζουμε πάνω από το ζελέ στα μπολ που έχουμε βγάλει από το ψυγείο.
Η επιτυχία αυτού του απλού γλυκού κρύβεται στις λεπτομέρειες: μυρωδάτο μέλι, βανίλια Μαδαγασκάρης και αφράτα καρύδια
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 17 Μαΐου 2014.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
0 Σχόλια