Sponsor

ATHENS WEATHER

Πράσινη σαλάτα με πασχαλινά αβγά

Υλικά για 2-4 άτομα

  • ½ μικρό ραντίτσιο, χονδροκομμένο
  • 3 φύλλα κόκκινης λόλας, κομμένα με το χέρι
  • 3 φύλλα πράσινης λόλας, κομμένα με το χέρι
  • 3 φύλλα άισμπεργκ, κομμένα με το χέρι
  • 8 ντοματίνια
  • 4 ραπανάκια, σε ροδέλες
  • 1 καρότο, χονδροτριμμένο
  • 4 φράουλες, κομμένες στα 4
  • 5-6 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 6-8 φύλλα δυόσμου
  • 2 βραστά αβγά, κομμένα στα 4
Για το ντρέσινγκ
  • 6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πετιμέζι
  • 1/3 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ σε ένα σέικερ και τα χτυπάμε, ώστε να ομογενοποιηθούν.

Βάζουμε τα λαχανικά, τα φρούτα και τα μυρωδικά σε μια σαλατιέρα και τα περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Γαρνίρουμε τη σαλάτα με τα αβγά και σερβίρουμε.

Χρωματιστή και δροσερή, είναι από μόνη της ένα πλήρες γεύμα, αλλά συνοδεύει εξαιρετικά και πιάτα με ψητό κρέας

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Απριλίου 2014.
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπελτζινίτης, εκτέλεση συνταγής-food styling: Στέλιος Μαστοράκος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια