Sponsor

ATHENS WEATHER

Μπριοσάκια με λαμπριάτικο αρνί

Υλικά (για 4 μπριός)

  • 200 γρ. λαμπριάτικο αρνάκι, ξεψαχνισμένο
  • 4 ψωμάκια μπριός
  • 4 κ.γ. μαγιονέζα
  • 2 φύλλα πράσινης λόλας, κομμένα στα 2
  • 2 ροδέλες φρέσκιας ντομάτας, κομμένες στα 2
  • 2 κ.γ. κέτσαπ
  • 2 κ.γ. μουστάρδα της αρεσκείας σας (προαιρετικά)
  • 4 ροδέλες κρεμμυδιού
  • 3 αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το αρνάκι που μας περίσσεψε από το λαμπριάτικο τραπέζι σε ένα τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Aνοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση.

Αλείφουμε τα ψωμάκια της βάσης με μαγιονέζα, μοιράζουμε τη λόλα, την ντομάτα και το αρνάκι και ρίχνουμε την κέτσαπ και τη μουστάρδα. Από πάνω βάζουμε το κρεμμύδι και το τουρσί και κλείνουμε με το άλλο ψωμάκι. Βάζουμε τα μπριός σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στον φούρνο για 5 λεπτά.

Η ελληνική εκδοχή του χάμπουργκερ! Φυσικά μετατρέπεται σε τσίζμπεργκερ με την προσθήκη μιας φέτας κίτρινου τυριού
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Απριλίου 2014.
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπελτζίνιτης, εκτέλεση συνταγής-food styling: Στέλιος Μαστοράκος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια