Sponsor

ATHENS WEATHER

Ψαρονέφρι με λεμονάτη σάλτσα κάππαρης

Υλικά

  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ψαρονέφρι σε φέτες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε καρέ
  • 120 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 100 ml νερό ζεστό
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη
Για το σερβίρισμα
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • ρύζι μπασμάτι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε 2 από τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι και το πασπαλίζουμε με αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και περνάμε τις φέτες κρέατος από το τηγάνι ώστε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, για 2 - 3 λεπτά. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το ψαρονέφρι και το κρατάμε στην άκρη.

Ρίχνουμε στο τηγάνι 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, για 1 - 2 λεπτά έως ότου μαλακώσει. Προσθέτουμε το λευκό ξηρό κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το ζεστό νερό. Οταν το μείγμα πάρει βράση ξανά, προσθέτουμε το κρέας μαζί με την κάππαρη. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 6 - 7 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κρέας. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Συνοδεύουμε με Απλό ρύζι μπασμάτι.

  • Μερίδες 2
  • Προετοιμασία 10΄
  • Μαγείρεμα 10΄

Γαστρονόμος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια