Μπουκίτσες κοτόπουλο σε ροζέ σαλτσα, (κοκκινιστό ή με κρέμα γάλακτος για τους
αναποφάσιστους)
2.Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο και αφου ροδίσει το σβήνουμε με το κρασί.
3.Ρίχνουμε τα μανιτάρια, το αλάτι και το πιπέρι.
4.Κόβουμε τις πιπεριές, που είναι ήδη καθαρισμένες, σε λωρίδες και τις προσθέτουμε και αυτές στην κατσαρόλα.
5.Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί.
6.Λιγο πριν πιούν όλο το ζουμί τους, ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τα αφήνουμε για περίπου μισή ώρα.
7.Τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να κοχλάσουν όλα μαζί.
Υλικά
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια (περίπου 20 μικρά)
- 1 βαζάκι πιπερίες Φλωρίνης ξημμένες
- 1 κονσέρβα κομμένο ντοματάκι ή και 3 μέτριες φρέσκιες ντομάτες
- 1 κρέμα γάλακτος (περιπου 200ml)
- 1 φλυτζανάκι του καφέ, άσπρο κρασί
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1.Πρώτα κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες, καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα τεμαχίζουμε και αυτά (αν είναι μικρα, στη μέση).2.Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο και αφου ροδίσει το σβήνουμε με το κρασί.
3.Ρίχνουμε τα μανιτάρια, το αλάτι και το πιπέρι.
4.Κόβουμε τις πιπεριές, που είναι ήδη καθαρισμένες, σε λωρίδες και τις προσθέτουμε και αυτές στην κατσαρόλα.
5.Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί.
6.Λιγο πριν πιούν όλο το ζουμί τους, ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τα αφήνουμε για περίπου μισή ώρα.
7.Τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να κοχλάσουν όλα μαζί.
0 Σχόλια