Sponsor

ATHENS WEATHER

Χοιρινό με μανιτάρια και ουίσκι

Υλικά

  • 1 1/2 κιλά χοιρινό χωρίς κόκκαλο, κατά προτίμηση σπάλα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 2 ποτήρια περίπου νερό
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
  • 1 σφηνάκι ουίσκι
  • 500 γραμ. κρέμα γάλακτος 

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το χοιρινό να πάρει χρώμα και να πιεί τα υγρά του.
Βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο να σωταριστεί.΄Επειτα προσθέτουμε περίπου 2 ποτήρια νερό (ίσα-ίσα να σκεπαστεί το κρέας) και το αφήνουμε να ψηθεί πολύ καλά.
Σε ένα μέτριο τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά βούτυρο (φυτίνη) και ρίχνουμε τα μανιτάρια να σωταριστούν.
Μόλις τραβήξουν τα υγρά σβήνουμε με το ουίσκι. Αφήνουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μοσχάρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να το συνοδεύσετε με πατάτες τηγανιτές ή μακαρόνια ή ρύζι.
Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το χοιρινό με μοσχάρι. 
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια