Κάλτσες που δεν σε αφήνουν να πέσεις!

Ένα ζευγάρι κάλτσες διαφορετικό από τα υπόλοιπα κατασκεύασαν Ιάπωνες επιστήμονες. Ο λόγος για τις κάλτσες για... «όρθιους» Terumo, οι οποίες προορίζονται για ηλικιωμένους που αντιμετωπίζουν προβλήματα αστάθειας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το μυστικό των πρωτοποριακών βαμβακερών καλτσών κρύβεται στην ειδική τους ύφανση, η οποία «ευθυγραμμίζει» το πέλμα του ατόμου που τις φοράει, με αποτέλεσμα να εξισορροπεί το κέντρο βάρους του ποδιού και να βελτιώνεται η ισορροπία του.


Κατά τους ερευνητές, οι πτώσεις αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή σε προχωρημένη ηλικία, καθώς μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρούς τραυματισμούς, και μάλιστα εντός του σπιτιού.

«Οτιδήποτε θα μπορούσε να περιορίσει τον κίνδυνο πτώσεων και να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση των ηλικιωμένων είναι ευπρόσδεκτο»
έσπευσε να σχολιάσει σχετικά η Βρετανίδα Τζέιν Τάντμαν από τον οργανισμό Arthritis Research UK. «Στις πτώσεις αυτές οφείλεται τουλάχιστον το 50% των εισαγωγών σε νοσοκομεία εξαιτίας καταγμάτων τα οποία σχετίζονται με μυϊκή αδυναμία, κακή ισορροπία και χαμηλή αρτηριακή πίεση λόγω προχωρημένης ηλικίας» καταλήγει η ειδικός.
 
tovima.gr/science

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια