Η αμερικανική κατασκοπία θα αλλάξει ριζικά το Διαδίκτυο

Ποιές χώρες θέλουν να βγάλουν από το παιχνίδι του ιντερνέτ τις αμερικανικές εταιρείες

Έρχονται ριζικές αλλαγές στο ιντερνέτ περιγράφει μεγάλο δημοσίευμα στους New York Times
Οι υποκλοπές και παρακολουθήσεις των ΗΠΑ σε όλο τον πλανήτη εκατομμυρίων πολιτικών και πολιτών φαίνεται ότι οδηγεί στον κατακερματισμό του ιντερνέτ. Χώρες όπως η Γερμανία, η Ελβετία και η Βραζιλία σκέπτονται να προχωρήσουν στη δημιουργία εθνικών «ιντερνέτ» που δεν θα εξαρτώνται από τις μεγάλες αμερικανικές εταιρείες.

Αυτές τις ριζικές αλλαγές στο ιντερνέτ που έρχονται περιγράφει μεγάλο δημοσίευμα στους New York Times στο οποίο περιγράφονται όλες οι πρακτικές παρακολούθησης της NSA από τη δημιουργία της στις 4 Νοεμβρίου 1952 : Από την παρακολούθηση του κινητού της Μέρκελ καθώς και των συνομιλιών του γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν λίγο πριν τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ομπάμα ως τις επικοινωνίες συμβούλων του αποθανόντος προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες κλπ.
Ως αιώνιοι στόχοι της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) χαρακτηρίζονται στο δημοσίευμα η Κίνα, η Βενεζουέλα,, η Βόρεια Κορέα, το Ιράκ, το Ιράν και η Ρωσία. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η παρακολούθηση είχε στόχο να εμποδίσει την εξάπλωση της επιρροής της Βενεζουέλας στη Λατινική Αμερική ώστε να μην επηρεαστούν αρνητικά τα αμερικανικά συμφέροντα.
Γι'αυτό το λόγο η NSA παρακολουθούσε τη ροή δανείων δισ. δολαρίων μεταξύ Καράκας και Πεκίνου, Μόσχας και Τεχεράνης καθώς και τα προσωπικά e-mail του υπουργού Οικονομικών της Βενεζουέλας και πολλών αξιωματούχων.
Η Βραζιλία θέλει δικό της ιντερνέτ
Η κυβέρνηση της Βραζιλίας δημοσιοποίησε φιλόδοξα σχέδια για τη δημιουργία ενός εθνικού δικτύου για την κίνηση στο ιντερνέτ και την ίδρυση ασφαλούς εθνικής υπηρεσίας e-mail. Στην Ινδία αναφέρθηκε ότι δόθηκε εντολή στους δημόσιους υπαλλήλους να μη χρησιμοποιούν gmail και τον τελευταίο μήνα οι ινδοί διπλωμάτες στο Λονδίνο χρησιμοποιούσαν γραφομηχανές αντί για κομπιούτερ όταν γράφουν απόρρητα κείμενα.
Στη Γερμανία οι υπεύθυνοι για θέματα προστασίας ιδιωτικών δεδομένων ζήτησαν να εξετασθεί προσεκτικά εάν η ευρωπαϊκή κυκλοφορία του ιντερνέτ μπορεί να διατηρηθεί μέσα στην ΕΕ και έτσι έξω από την πρόσβαση σε αυτή των αμερικανών κατασκόπων.
Την ίδια ώρα η μεγάλη ελβετική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Swisscom ανακοίνωσε ότι φτιάχνει ένα «ελβετικό σύννεφο» που θα μπορούσε να χαλαρώσει τον έλεγχο των μεγάλων αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας και να προσελκύσει ξένες εταιρείες, αναζητώντας έναν τρόπο να προστατευθούν ευαίσθητα δεδομένα από τα αδηφάγα μάτια ξένων μυστικών υπηρεσιών.

apocalypsejohn.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια