Υλικά
- ½ κιλό ψιλοκομμένο λάχανο
- 200 γραμ. μοβ λάχανο ψιλοκομμένο
- 3 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
- 4 κλαράκια σέλινο χωρίς τα φύλλα ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κόκκινη πιπεριά τουρσί (Φλωρίνης)
- 2 κουτ ξύδι
- αλάτι 1 κουταλιά της σούπας
- ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- καπνιστή πέστροφα Ορχομενού 200γρ. (2φιλέτα)
- παρθένο ελαιόλαδο 4 κουταλιές της σούπας
- λεμόνι 1/2 (ο χυμός του)
- μαγιονέζα 4-5 γεμάτες κουταλιές της σούπας
Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το ψιλοκομμένο λάχανο, το μοβ λάχανο, τα τριμμένα καρότα, το σέλινο και το σκόρδο ψιλοκομμένο.Τα αλατίζετε, ρίχνετε τη ζάχαρη, τα περιχύνετε με το χυμό ενός λεμονιού, ρίχνετε μέσα 1 φλιτζάνι του καφέ νερό, τα πιέζετε όλα μαζί με το χέρι σας και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα εκτός ψυγείου.
Αμέσως μετά σουρώνετε τη σαλάτα από τα υγρά που έχει κατεβάσει, τη βάζετε σε μια καθαρή σαλατιέρα, ψιλοκόβετε τη πιπεριά Φλωρίνης.
Κόβετε τα φιλέτα της καπνιστής πέστροφας σε πολύ λεπτά κομμάτια και τα ανακατεύετε με την σαλάτα.
Περιχύνετε με το ξύδι και ρίχνετε το λάδι και τη μαγιονέζα.
Τοποθετείτε τη πολίτικη σαλάτα σε μπολ.
Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε τη σαλάτα δροσερή.
0 Σχόλια