Υλικά
Για 2-4 άτομα
- 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κουτάκι μπύρα
- 1 μικρή βρασμένη πατάτα
- αλάτι
- πιπέρι
- δυόσμος, ρίγανη
- 1 κουταλιά της σούπας φυτική μαργαρίνη
- 5 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα φρέσκα
- 1/2 φλιτζάνι αρακά
- 1 τριμμένο καρότο
Εκτέλεση
Σε αντικολλτικό τηγάνι ζεσταίνετε τον αρακά με 1 κουταλιά της σούπας φυτική μαργαρίνη μαζί με τα κρεμμυδάκια και το καρότο.Βάζετε το αλεύρι με τη μπύρα σε μπολ κι ανακατεύετε να γίνουν χυλός. Στο χυλό προσθέστε τα σοταρισμένα λαχανικά, την πατάτα και τα μπαχαρικά με τα μυρωδικά. Ζυμώνετε καλά και πλάθετε τα μπιφτέκια.
Με το υπόλοιπο λάδι αλείψτε ένα ταψάκι και ψήστε τα μπιφτέκια στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στη μεσαία σχάρα για 25 με 30 λεπτά.
Πηγή: boro.gr
0 Σχόλια