Μαχητικά της RAF στην Κύπρο - Προετοιμασίες για επίθεση στη Συρία

Την προσγείωση μαχητικών και μεταφορικών αεροσκαφών στην αεροπορική βάση της βρετανικής Αεροπορίας στο Ακρωτήρι αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Guardian.
Η εφημερίδα επικαλείται τις πληροφορίες της από τη μαρτυρία δύο πιλότων της πολιτικής Αεροπορίας οι οποίοι όπως αναφέρει πετούν τακτικά στη Λάρνακα και είδαν μεταφορικά αεροσκάφη C-130 μέσα από το πιλοτήριο να κατευθύνονται προς τη βρετανική βάση όπως και σχηματισμούς μικρότερων αεροσκαφών μέσα από τις
οθόνες των ραντάρ τους με κατεύθυνση από την Ευρώπη όπως είπαν.
Αν και οι μαρτυρίες των πιλότων δεν μπορούν να διασταυρωθούν από άλλες πηγές εντούτοις θεωρείται πολύ πιθανό μέρος των  προετοιμασιών  για την επίθεση στη Συρία να έχει σχέση με την άφιξη των πολεμικών αυτών αεροσκαφών. Όπως αναφέρεται η βρετανική βάση στην Κύπρο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί εκτενώς από τη βρετανική Αεροπορία καθώς απέχει λιγότερο από 100 ν.μ. από τις ακτές της Συρίας. Τα αεροσκάφη που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν είναι Tornado GR.4 για επιθέσεις εναντίον στόχων εδάφους και Eurofighter Typhoon για παροχή αεροπορικής προστασίας.

defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια