Φανουρόπιτα από τη Βέφα Αλεξιάδου

Υλικά Συνταγής

  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
  • 1 1/2 κουταλάκι κανέλλα
  • 2/3 κούπας σπορέλαιο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού ή νερό ή γάλα
  • 1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
  • 1/2 κούπα σταφίδες μαύρες

Εκτέλεση Συνταγής


Σ' ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με τη σόδα, το γαρύφαλλο και την κανέλλα. Χτυπήστε 1' στο μπλέντερ το λάδι με τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού και ρίξτε το μίγμα μέσα στο μπολ με τα στερεά υλικά. Ρίξτε επίσης τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατέψτε τα όλα μαζί μ' ένα κουτάλι να ενωθούν. Αδειάστε το μίγμα σε ταψάκι με διάμετρο 28 εκ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο. Ψήστε τη φανουρόπιτα στους 175 βαθμούς Κελσίου, 1 ώρα περίπου. Βγάλτε την από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει. Τοποθετήστε στην επιφάνειά της μια χάρτινη δαντέλα και κοσκινίστε μ' ένα σουρωτήρι ζάχαρη άχνη. Αφαιρέστε με προσοχή τη δαντέλα και τα σχέδιά της θα αποτυπωθούν στην επιφάνεια της φανουρόπιτας. Ή αλλιώς, πασπαλίστε την απλώς με λίγη άχνη ζάχαρη.
  • Άτομα: Γίνονται 20 μερίδες
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15'
  • Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
Πηγή: pestanea


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια