Υλικά (για 4 άτοµα)
- 2 χοιρινά κότσια, 1.300 γρ. το καθένα, µε το κόκαλο και την πέτσα
- 1 κ.γ. ξύσµα από λεµόνι, ακέρωτο
- 2 κ.σ. σόγια σος
- 1 κ.σ. τζίντζερ, σε σκόνη
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες
- 2 κ.σ. φρέσκα µυρωδικά ανάµεικτα (ρίγανη, θυµάρι, θρούµπι, δενδρολίβανο)
- 2 κ.σ. µέλι
- 2 κ.σ. µουστάρδα Dijon
- 500 ml µπίρα
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι
- 50 ml έ.π. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξεπλένουµε κάτω από άφθονο τρεχούµενο νερό τα κότσια και τα στεγνώνουµε µε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Με ένα κοφτερό µαχαίρι χαράσσουµε την πέτσα κατά µήκος σε 5-6 τυχαία σηµεία.Σε ένα µπολ ανακατεύουµε το ξύσµα, τη σόγια, το τζίντζερ, το σκόρδο, τα µυρωδικά, το µέλι και τη µουστάρδα και µε τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουµε τα κότσια. Τα περιχύνουµε µε την µπίρα και τα πασπαλίζουµε µε το αλάτι και το φρεσκοτριµµένο πιπέρι. Προσθέτουµε τα δαφνόφυλλα. Σκεπάζουµε το κρέας και το αφήνουµε στο ψυγείο να µαριναριστεί όλο το βράδυ.
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 170°C. Αφαιρούµε τα κότσια από τη µαρινάδα και τα τοποθετούµε σε µια γάστρα. Περιχύνουµε µε τη µαρινάδα και προσθέτουµε το ελαιόλαδο. Σκεπάζουµε τη γάστρα µε το καπάκι της και ψήνουµε για περίπου 3 ώρες. Τα τελευταία 15 λεπτά ξεσκεπάζουµε το φαγητό για να ροδοκοκκινίσει το κρέας.
Το μυστικό του είναι το αργό μαγείρεμα
Πηγή: tovima.gr/vimagourmet
0 Σχόλια