Τα συχνότερα λάθη στο μαύρισμα

κατάλογοςΤο καλοκαιράκι μπήκε για τα καλά και οι αποδράσεις στις παραλίες για μια ανάσα δροσιάς και ηλιοθεραπεία ολοένα και πυκνώνουν. Άλλωστε καμιά γυναίκα δεν θα έλεγε όχι σε ένα εξωτικό μαύρισμα ή έστω σε λίγο χρωματάκι. Ποια είναι όμως τα συχνότερα λάθη που κάνετε και πως μπορεί να σας στοιχίσουν;

Το πιο συχνό λάθος είναι το να μην φοράτε αντιηλιακό γιατί νομίζετε πως σας εμποδίζει από το να μαυρίσετε γρήγορα.

Μέγα λάθος, διότι τα αντιηλιακά, ακόμα και με τον μεγαλύτερο δείκτη προστασίας είναι έτσι φτιαγμένα ώστε να φιλτράρουν και να εμποδίζουν τις βλαβερές ηλιακές ακτίνες χωρίς να εμποδίζουν το μαύρισμα. Γι’ αυτό μην παίζετε με την υγεία και το σώμα σας, φοράτε πάντα αντιηλιακό σε όλα τα σημεία που θα εκτεθούν στον ήλιο!

Επίσης, ένα συχνό λάθος που ίσως κάνετε κατά την εφαρμογή του αντιηλιακού είναι να μην το απλώνετε σωστά σε όλο σας το σώμα, με αποτέλεσμα να έχετε την δημιουργία διχρωμιών. Η πιο συχνή παράλειψη είναι στην περιοχή του λαιμού, οπότε φροντίστε να μην τον αφήνετε παραπονεμένο.

Κάτι ακόμη που μπορεί εύκολα να ξεχάσετε είναι η ανανέωση του αντιηλιακού σας. Το ότι βάλατε μια φορά δεν σημαίνει πως «καθαρίσατε» για όλη την ημέρα. Θα πρέπει να το ανανεώνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα, της μιάμισης ώρας, διότι μετά το πέρας αυτού του διαστήματος η δράση του απομακρύνεται και επομένως είστε εκτεθειμένη στις βλαβερές ακτίνες του ηλίου.

Τέλος, το να χρησιμοποιείτε το περσινό σας αντιηλιακό μπορεί να σας συμφέρει οικονομικά, αλλά δεν είναι ό,τι καλύτερο, και αυτό διότι χάνει την αποτελεσματικότητα του και ουσιαστικά δεν σας προστατεύει.

Πηγή: beautetinkyriaki
Ακολουθήστε μας στο facebook και στο Twitter

diavasame

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια