Μήπως τελικά θα έπρεπε όντως να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης;


Του Factor X Jr.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι όταν ένας εκ των φανατικότερων υποστηρικτών του Μητσοτάκη από εκεί που του έπλεκε νυχθημερόν το εγκώμιο ξαφνικά του λέει εμμέσως να παραιτηθεί, κάτι σάπιο υπάρχει στο… βασίλειο του μητσοτακισμού. 

Κι ασχέτως αν ο Άρης Πορτοσάλτε επιχείρησε ανεπιτυχώς να μαζέψει τα περί πρωθυπουργικής παραίτησης κατόπιν του ντόρου που προκλήθηκε, είναι προφανές ότι δύσκολα θα ξεχαστούν όσες… διορθωτικές κι αν κάνει.

Εκτός κι αν πιστεύετε ότι τα… αιρετικά σχόλιά του έγιναν πάνω στον… δημοσιογραφικό οίστρο και αρκεί μια διευκρίνιση για να αποσιωπηθούν. 

Ολίγον τι απίθανο, για ευνόητους λόγους. 

Σε κάθε περίπτωση, κάποια στιγμή θα μάθουμε κι επισήμως γιατί (αποφεύγουμε την αναπαραγωγή σεναρίων που διακινούνται στην πολιτική και δημοσιογραφική πιάτσα για να μη φέρουμε σε δυσχερέστερη θέση το καθεστώς) εξαπέλυσε τους μύδρους. 

Άλλωστε, ως γνωστόν, τέτοιου είδους περιστατικά δεν παραμένουν για πολύ στο παρασκήνιο.

Μέχρι τότε πάντως εμείς θα βασανίζουμε τα μυαλά μας διερωτώμενοι: Mήπως τελικά θα έπρεπε όντως να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης καθώς αποδεικνύεται ανεπαρκέστερος του Τσίπρα, διαρρηγνύοντας επί της ουσίας το νέο κοινωνικό συμβόλαιο που έκανε με τον λαό;    

Για να μην έχουμε κι άλλους θανάτους;

Για να μη διαλυθεί συθέμελα η Ελλάδα;

Για να αποφύγουμε τις Πρέσπες του Αιγαίου;

Για να μην καταντήσουμε ένα παρασιτικό φέουδο της Αγίας Οικογένειας όπου οι λίγοι θα ζουν εις βάρος των πολλών;

Μπας και γίνουμε επιτέλους μια ευνομούμενη και πραγματικά δημοκρατική χώρα; 

Διότι από την ώρα που το περιβόητο επιτελικό κράτος αποτυγχάνει αδιάκοπα από το ‘19, ποιος μας εγγυάται ότι θα αλλάξει ρότα μέχρι το ’27;   

Κι όσοι συνεχίζουν να επιμένουν βαυκαλιζόμενοι ότι παρά το χάος που έχει προκαλέσει η μητσοτακική ανικανότητα το… μη χείρον βέλτιστον παραμένει πυξίδα τους ένεκα της αποτελμάτωσης του πολιτικού συστήματος εν γένει, ας αναθεωρήσουν.

Γιατί στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα…


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια