Αναχαιτίστηκε νέα ουκρανική επίθεση στο νότιο Ντόνμπας – Η τακτική κατάσταση στην Χερσώνα μετά την ανατίναξη του φράγματος στην Καχκόβκα


Οι Ουκρανοί επιχείρησαν μία ακόμα επίθεση στην Νόβοντονέτσκ στο νότιο Ντόνμπας η οποία αναχαιτίστηκε με σχετική ευκολία από τις ρωσικές δυνάμεις.

Αυτό σημαίνει πως ακόμα οι Ουκρανοί δεν έχουν καταφέρει να αποκομίσουν κάποια εδαφικά κέρδη και να πιέσουν τους Ρώσους.

Όλοι γνωρίζουν ότι για να έχει πιθανότητες επιτυχίας μία αντεπίθεση, πρέπει κατά την αρχική της ορμή η οποία είναι μεγάλη, καθώς ακόμα οι δυνάμεις που την ενεργούν δεν έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες, να υπάρξει σημαντική διείσδυση.

Αυτό δεν επιτεύχθηκε, και τουλάχιστον μέχρι τώρα εικόνα που παρουσιάζεται είναι περισσότερο όμοια με αυτής της γερμανικής αντεπίθεσης των Αρδεννών το 1944.

Τότε, οι Γερμανοί είχαν αιφνιδιάσει τους Αμερικανούς στο αρχικό στάδιο, επιτυγχάνοντας μία σημαντική προώθηση, αλλά εν συνεχεία υπέκυψαν υπό το βάρος των μη αντικαταστάσημων απωλειών τους και την έλλειψη καυσίμων και πυρομαχικών και την ικανότητα των Αμερικανών να αναπληρώσουν τις απώλειες τους και να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια