Οι «μαγικοί αριθμοί» που κυνηγούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Τι δείχνουν οι έρευνες στο δρόμο προς τις κάλπες της 25ης Ιουνίου

Η... κόψη της αυτοδυναμίας για τη ΝΔ, η αγωνία ΣΥΡΙΖΑ για τα ποσοστά του, η μάχη για την είσοδο στη Βουλή


Τον «μαγικό αριθμό» 4 βλέπουν συνεχώς στον ύπνο τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ενας αριθμός που σημαίνει ότι η ΝΔ θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει το 40% ώστε, με βάση το νέο εκλογικό νόμο, να πάρει το σύνολο του μπόνους των 50 εδρών και να πετύχει μια άνετη αυτοδυναμία.

Ολες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μπορεί να το πετύχει, αλλά σε καμιά περίπτωση αυτό δεν είναι σίγουρο. Το αντίθετο μάλιστα. Το πολιτικό σκηνικό, σ’ αυτή τουλάχιστον τη φάση, κινείται στην κόψη του ξυραφιού σε ό,τι έχει να κάνει με την αυτοδυναμία ή όχι ενός κόμματος.

Και κανείς δεν θα απέκλειε ανατροπή δεδομένων τις επόμενες τρεις εβδομάδες, σε ό,τι έχει να κάνει με το ποσοστό που θα πάρει η ΝΔ η οποία εμφανίζεται σήμερα να διατηρεί τις δυνάμεις της.

Μια μικρή ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ, κάποια άνοδος του ΠΑΣΟΚ αλλά και η είσοδος δύο ή και τριών ακόμη κομμάτων στη Βουλή, καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την αυτοδυναμία της ΝΔ ή στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να της εξασφαλίσει 152-153 βουλευτές, όχι δηλαδή μια δυνατή Κ.Ο. για την επόμενη τετραετία.

Τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν τις προηγούμενες ημέρες αναδεικνύουν ορισμένα χαρακτηριστικά που μπορούν να πάρουν τη μορφή θρίλερ στις 25 Ιουνίου, σε ό,τι αφορά την αυτοδυναμία.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια