Πολιτικό Χάος στην Ρωσία: Έρχεται πραξικόπημα; «Η Βάγκνερ αποχωρεί από την Ουκρανία για να εκθρονίσει τον Πούτιν» λέει μέλος της FSB

Ο γνωστός Ρώσος Γκίρκιν μίλησε για την πιθανότητα εκδίωξης του Πούτιν από την ρωσική εξουσία!


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να απομακρυνθεί από την εξουσία από την μισθοφορική εταιρεία Βάγκνερ, τον ρωσικό ιδιωτικό στρατό που ίδρυσε ο μυστήριος επιχειρηματίας Γιεβγκένι Πριγκόζιν. Αυτό τουλάχιστον πιστεύει πως Ιγκόρ Γκίρκιν, πρώην μέλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), ο οποίος κάποτε είχε ηγούνταν μία φιλορωσική ομάδα στρατιωτών στο Ντονμπάς. Την είδηση μεταδίδει το δυτικό Insider.

Ο Γκίρκιν, γνωστός και ως «Στρέλκοφ», έχει γίνει πλέον ένας στρατιωτικός blogger. Ο ίδιος δήλωσε πως ο αρχηγός της Βάγκνερ, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, θα μπορούσε να εκθρονίσει τον Ρώσο ηγέτη.

«Εάν ο Πριγκόζιν παραμείνει επικεφαλής της Βάγκνερ, η εξέγερση θα είναι γρήγορη και αποφασιστική» τόνισε ο Ρώσος σε βίντεό του που δημοσιεύτηκε από το WarTranslated.

«Μία προσπάθεια πραξικοπήματος έχει ήδη ανακοινωθεί, δεν ξέρω τι θα ακολουθήσει, ειδικά όσο μαχητές της Βάγκνερ οπισθοχωρούν ταχύτατα στις πίσω βάσεις... ο κίνδυνος ενός επικείμενου πραξικοπήματος είναι ξεκάθαρος» πρόσθεσε ο Γκίρκιν.

Ο Πριγκόζιν κάποτε βρίσκονταν κοντά στον Πούτιν, ωστόσο τους τελευταίους μήνες φαίνεται πως έχει κατακρίνει επανειλημμένα το ρωσικό υπουργείο άμυνας. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο αρχηγός της Βάγκνερ δήλωσε πως η Ουκρανία σήμερα διαθέτει περισσότερα στρατεύματα και όπλα από αυτά που διέθετε στην αρχή του πολέμου, κάτι που σημαίνει πως ο πόλεμος που ξεκίνησε ο Πούτιν είχε συνέπειες που δεν περίμενε ο Ρώσος ηγέτης.

Ο Πριγκόζιν ουσιαστικά ζήτησε να αντικατασταθούν αυτοί που ηγούνται την χώρα.

Ο Γκίρκιν από την άλλη κατέκρινε την επίδραση της εισβολής στην Ρωσία, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως η κατάσταση στο μέτωπο είχε «ακραία αρνητικό αντίκτυπο» στην ικανότητα της Μόσχας να νικήσει τον πόλεμο.

«Δεν φοβάμαι να πω πως κινούμαστε προς μία στρατιωτική ήττα» δήλωσε ο Γκίρκιν, ο οποίος πρόσθεσε πως η οικονομία της Ρωσίας, όπως και το πολιτικό και στρατιωτικό σύστημα της χώρας, δεν είναι έτοιμα για έναν «μεγάλο και παρατεταμένο πόλεμο».

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως ο Ιγκόρ Γκίρκιν έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσική Ομοσπονδία, ενώ συνέδραμε επίσης στον πόλεμο του Ντονμπάς τα προηγούμενα χρόνια. Ο ίδιος έχασε την θέση του τον Αύγουστο του 2014, όταν 298 άτομα σκοτώθηκαν την στιγμή που η πτήση Malaisia Airlines Flight 17 καταρρίφθηκε. Το διεθνές δικαστήριο της Χάγης έκρινε πως ο Γκίρκιν «πάτησε το κουμπί» του αντιαεροπορικού συστήματος που κατέρριψε το αεροσκάφος πάνω από την ανατολική Ουκρανία.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια