Κουράσατε πολύ…


Του Άγη Βερούτη

Τόσο ως κυβέρνηση όσο και σαν αντιπολίτευση, ιδιαίτερα κατά την τρέχουσα προεκλογική περίοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν έχει κανένα όραμα ή σχέδιο για να υλοποιήσει αυτά που χρειάζεται η χώρα μας για να προχωρήσει μπροστά. Κατά κύριο λόγο αγκιστρώθηκε σε έναν ανερμάτιστο καταγγελτικό λόγο και μια εχθροπάθεια έναντι όλων των πολιτικών αντιπάλων και μη-ψηφοφόρων του ο οποίος απορρίφθηκε από το 80% των ψηφισάντων στις εκλογές της περασμένης Κυριακής.

Από την άλλη πλευρά όσοι κοιτάξουμε γύρω μας βλέπουμε μία νέα πραγματικότητα που ξεκίνησε το 2019, όχι να ακολουθεί τις επιταγές της υπόλοιπης Ευρώπης αλλά να στοχεύει στην πρωτοπορία σε πολλούς τομείς.

Βλέπουμε ένα gov.gr που μας έχει λύσει τα χέρια σε χιλιάδες υποθέσεις της καθημερινότητάς μας, το οποίο προβλέπεται να καλύψει σχεδόν το σύνολο των αναγκών μας με την ολοκλήρωσή του τα επόμενα 4 χρόνια. Παράλληλα με την επέκταση της οπτικής ίνας που τρέχει γρήγορα και θα "ξεκλειδώσει” πολλαπλές δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας για τη χώρα. 

Εκ του αποτελέσματος η θωράκιση των συνόρων μας αποτρέπει ισχυρές γειτονικές χώρες στο να τολμήσουν να επιβουλευθούν την εδαφική κυριαρχία μας, ενώ η παραπέρα ενίσχυση αυτής της θωράκισης έχει σχεδιαστεί λεπτομερώς μέχρι το 2028 όπου θα παραλάβουμε και τα πιο εξελιγμένα πολεμικά αεροσκάφη στον κόσμο. 

Έμμεσο αποτέλεσμα αυτής της θωράκισης είναι ότι μπορούμε να εστιάσουμε στην πρόοδο οικονομίας και της χώρας με ασφάλεια και μεθοδικότητα.

Η παιδεία, που τόσο έχει υποφέρει τις τελευταίες δεκαετίες, ανεβάζει στροφές με το Ν+2, ΕΒΕ, σεβασμό στον μαθητή και στον φοιτητή, καθώς και με το σχέδιο για την έλευση πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και καθηγητών υψηλού επιπέδου (κάποια εξ αυτών θα είναι και IVY LEAGUE), που θα προσφέρουν υψηλής ποιότητας γνώση σε φοιτητές στη χώρα μας χωρίς κόστος στα παιδιά, και όχι ως μετανάστες σε άλλες χώρες με ό,τι συνεπάγεται αυτό για το μέλλον της χώρας μας αλλά και για την οικονομική αιμορραγία των οικογενειών τους.

Η ανάπτυξη υποδομών για τα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κ.α.) παίρνει σάρκα και οστά με μεγάλα έργα που καρκινοβατούσαν μέχρι πρότινος, όπως η ανάπτυξη μέσων σταθερής τροχιάς, νέοι κόμβοι και αρτηρίες, νέοι δρόμοι.

Η επενδυτική βαθμίδα, σαν συνέπεια του συμμαζέματος των οικονομικών και της ανάπτυξης που ήδη βιώνουμε, θα έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα, αφού διεθνή κεφαλαία που δεν έβλεπαν τη χώρα μας ούτε με το κιάλι, λόγω καταστατικής τους απαγόρευσης να επενδύουν σε οτιδήποτε χαμηλότερο από διεθνή επενδυτική βαθμίδα (πχ συνταξιοδοτικά ταμεία άλλων χωρών), θα μας εμπιστευτούν και θα επενδύσουν στην οικονομία μας με θετικά αποτελέσματα στη γενικότερη ανάπτυξη, στην αύξηση του ΑΕΠ, στη μείωση της ανεργίας και γιατί όχι ακόμα και στον επαναπατρισμό μεγάλου μέρους του brain-drain εργατικού δυναμικού της Ελλάδας που έφυγε την προηγούμενη δεκαετία.  

Μένει κάτι τελευταίο, που πρέπει να κάνουμε εμείς. 

Να μην εφησυχάσουμε και να μην τσιγκουνευτούμε τη μισή ώρα που χρειάζεται για να ψηφίσουμε τον Ιούνιο για την υλοποίηση όλων όσων και εμείς βλέπουμε να πραγματοποιούνται. 

Αντίθετα με αυτή την πραγματικότητα που σε διαφορετικούς βαθμούς συνειδητοποιούν όλοι οι Έλληνες πολίτες, οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ εκρίθηκαν αναξιόπιστες από τους μισούς ψηφοφόρους του τού 2015, και το 36,5% των ψηφοφόρων του τού 2019.

Αν φταίνε οι ψηφοφόροι τους που δεν τους ψηφίσανε επειδή είναι "γίδια" όπως τους αποκαλούν, τότε βρίζουν εκείνους που τους έκαναν κυβέρνηση το '15. Αυτό δεν είναι πολύ έξυπνο πολιτικά ομιλώντας.

Είναι σαν να λες ότι βράχηκες από την παλίρροια και φταίει το νερό. Όχι πως εσύ δεν πήγες πιο πίσω όταν είδες να πλησιάζει το κύμα.

Η απάντηση της συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι στους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επικεντρωθεί να μιλήσει στους δικούς του ψηφοφόρους σαν να ήσαν υπεύθυνοι πολίτες και όχι απλά να υβρίζει τους ψηφοφόρους της ΝΔ, ίσως σήμερα να λέγαμε άλλα πράγματα.

Ακόμα και μετά το χαστούκι της συντριβής του, ο κ. Τσίπρας επιμένει να ανησυχεί για τους ψηφοφόρους της ΝΔ! 

Όχι τους δικούς του ψηφοφόρους που έφυγαν οι μισοί ως τώρα και ίσως φύγουν οι υπόλοιποι μισοί σε τριάντα μέρες!

Για αυτούς δεν ανησυχεί, δεν έχει μια συγγνώμη που σύσσωμο το κόμμα του τους αποκαλούσε και συνεχίζει να τους αποκαλεί "πανίβλακες" και "γίδια" και "διεφθαρμένους" αν δεν τον ψηφίσουν!

Τί να λέμε τώρα: 

- καταρχήν ότι δεν αρκεί να εκτοξεύσεις σε κάποιον ύβρεις για να κερδίσεις μια διαφωνία. Πρέπει να έχεις επιχειρήματα. 
- δεύτερον ότι τον ΣΥΡΙΖΑ τον ψηφίζουν οι ψηφοφόροι του και όχι οι ψηφοφόροι της ΝΔ.
- τρίτον ότι αν αποκαλείς γίδια τους ψηφοφόρους του κόμματός σου όταν δεν το ψηφίσουν, τότε θα γίνουν ψηφοφόροι άλλου κόμματος. Συγκεκριμένα του ΠΑΣΟΚ. 
- τέταρτον ότι αν δεν έχεις προτάσεις αξιόπιστες ο κόσμος που σε ψήφισε παλαιότερα φοβάται ότι θα τα κάνεις όλα λαμπόγυαλο πάλι, όπως το 2015, και μένει σπίτι του
- πέμπτον, ότι αν άλλα λέει ο μηχανισμός προπαγάνδας του κόμματος σου και άλλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη όπως ο Τσακαλώτος και ο Κατρούγκαλος, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα πιστεύουν τα στελέχη και γίνονται πρώην ψηφοφόροι.

Ο κόσμος της κεντροαριστεράς είναι ένας μεσοαστικής καταβολής σοβαρός κόσμος. Ίσως, ο καταγγελτικός λόγος και τα στελέχη που διακόπτουν και προσβάλλουν τους συνομιλητές τους να ήταν ανεκτά στην ακμή της κρίσης, τώρα όμως ο κόσμος έχει κουραστεί. 

Δεν είναι δυνατόν 15 χρόνια μετά το ξεκίνημα της κρίσης να συνεχίζει ένα κόμμα διαμαρτυρίας να λέει τι φταίει και ποιος φταίει αλλά να μην έχει λύσεις. 

Ο κόσμος κουράστηκε με τη συμπεριφορά δεκαπενταμελούς του γυμνασίου (ούτε καν λυκείου) στην κεντρική πολιτική σκηνή. Κουράστηκε να ακούει απειλές από εκλεγμένους πολιτικούς ότι θα μας θάψουν στα τρία μέτρα, να απειλούν τους δημοσκόπους με εισαγγελέα, ή να εμφανίζονται στις φυλλάδες του Χίου και του Βαξεβάνη συκοφαντικές μυθοπλασίες για τις "Μητσοτάκης Α.Ε.", βρισιές και ψεκασμένες ιστορίες για τη σύζυγο του πρωθυπουργού, υβρεολόγιο χαμαιτυπείου και εικονικά σκάνδαλα για τις σωτηρίες αναθέσεις υγειονομικού υλικού εν μέσω πανδημίας και καθημερινών θανάτων που μας απέφυγαν να έχουμε πτώματα αποθηκευμένα σε φορτηγά ψυγεία! 

Κουράστηκε να βλέπει στην κεντρική πολιτική σκηνή, λούμπεν φιγούρες με παρουσιαστικό κάποιου που δεν έχει πλύνει ποτέ τα δόντια του, ή δεν έχει ακουμπήσει ποτέ ξυράφι στο μάγουλο του, ή έχει μάθει μιάμιση φράση και τη λέει σαν κολλημένη βελόνα στο πικάπ διακόπτοντας και προσβάλλοντας ακόμα και τους δημοσιογράφους που τους κάλεσαν γιατί δεν μπορεί να συντάξει μια σωστή πρόταση με ουσιαστικό, ρήμα και αντικείμενο.

Κουραστήκαμε να ανεχόμαστε την αγένεια, την αξεστοσύνη, την αμάθεια και ξερόλικη συμπεριφορά. 

Όλη η Ελλάδα κουράστηκε! 
Όχι μόνο οι ψηφοφόροι σας!

Νομοτελειακά οι κεντροαριστεροί αστοί Έλληνες ψηφοφόροι θα επανέλθουν σε ένα αστικό κόμμα όπως αυτό από το οποίο πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ για διαμαρτυρία. Οι μισοί ήδη βρήκαν το δρόμο τους. 

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μεταμορφωθεί σε αστικό κόμμα θα φύγουν όλοι. Όχι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ή τα στελέχη του είναι κακοί. Προς θεού αν πω κάτι τέτοιο ποτέ!

Όμως αν δεν έκανε τη μετάβαση σε αστικό κόμμα στα 4 χρόνια που ήταν αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να την κάνει στις επόμενες 30 μέρες. Δεν έχει τα στελέχη για να το κάνει αυτό. 

Ο κόσμος κουράστηκε με την γκρίνια και την καταγγελτικότητα και τις βρισιές και θέλει πολιτικό πολιτισμό από τους εκπροσώπους του! Και κυρίως θέλει πολιτικές προτάσεις και όραμα για τη χώρα.

Και αυτό δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε στο παραμικρό στον ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει στα αρχικά μεγέθη του, καθώς οι πρώην ψηφοφόροι του θα μετακομίσουν σε πιο αστικοποιημένα κόμματα. 

Καληνύχτα...

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια